Dolar

32,5719

Euro

35,0273

Altın

2.433,18

Bist

9.776,53

5. Bursa Bıçakları Tasarım Yarışması

5. Bursa Bıçakları Tasarım Yarışması

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-24 17:14:16

5. Bursa Bıçakları Tasarım Yarışması
Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Bıçakçılar Derneği tarafından düzenlenen 5. Bursa Bıçakları Tasarım Yarışması'nda dereceye giren sanatkarlara 120 bin lira ödül dağıtıldı.

Vali Münir Karaloğlu, Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ödül töreninde yaptığı konuşmada, Osmanlı Devleti zamanında ordunun kılıç, kama ve hançerlerinin Bursa'da üretildiğini söyledi.

Kentte bıçakçılığın Osmanlı'dan bu yana sürdüğünü belirten Karaloğlu, "Bursa bıçağı herkes için farklı bir şey ifade ediyor. Bunu biraz daha parlatıp gün yüzüne çıkararak, daha çağdaş tasarımlarla beğeniye sunmak için bu tasarım yarışması yapılıyor. Bu, Bursa'nın çok önemli bir marka değeri. Bu değeri tekrar ortaya çıkartmak için gayret sarf ediliyor" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de Bursa'da bıçakçılığın usta çırak ilişkisi içinde yaşatılmaya devam ettiğini vurguladı.

Bıçakçılığın Bursa ile özdeşleştiğini dile getiren Altepe, şunları kaydetti:

"Bursa'ya gelen herkesin hediye olarak aldığı, 'Bursa' deyince ilk akla gelen bıçaktır. İstiyoruz ki Bursa ile bütünleşen bu sanatı dünyaya duyurmaya devam edelim. Bunu el sanatı olarak yapıyoruz ve değerlendiriyoruz. Seri imalat yapan yöneticilerle aynı malları üretmiyoruz. Bursa'nın dünya çapında bıçağıyla anılan bir şehir olması için çalışıyoruz. 5'inci defadır yarışma yapıyoruz. Bu çalışmanın üstüne daha fazla şey koyarak inşallah güzel sonuçlar alacağımıza inanıyorum."

Daha sonra, "mutfak ve kasap bıçağı", "kılıç", "hançer ve av bıçağı", "çakı", "testere" ve "döner-pastırma-börek bıçağı seti" olmak üzere 6 kategoride gerçekleştirilen yarışmaya 69 kişinin, 230 ürünle katıldığı bildirildi.

Törende, her kategorinin birincisine 8 bin, ikincisine 6 bin, üçüncüsüne 4 bin, mansiyon alanlara da 2 bin lira ödül verildi.

Haber Ara