Dolar

32,6992

Euro

34,8918

Altın

2.508,78

Bist

9.524,59

5 bin engelli vatandaş işe alınacak

Ak Parti'li Özdağ'dan engellilere kadro müjdesi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-02 23:14:42

5 bin engelli vatandaş işe alınacak

AA'nın haberine göre: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, son 13 yılda 41 bin engellinin işe alındığını belirterek "2016 yılı içerisinde 5 bine yakın kişiyi daha işe alacağız" dedi.

Manisa'da engelli Cengiz Uyanık, Ummuhan Okkalı ve Hasan Ali Baytar'a akülü tekerlekli sandalye hediye eden Özdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de yaklaşık 3 milyon işitme, 2 milyon görme, 3 milyon da ortopedik ve zihinsel engelli bulunduğunu belirtti.

Engellilerin evden çıkarılıp üretken hale getirilmesi gerektiğini ifade eden Özdağ, şöyle konuştu:

"13 sene içerisinde 41 bin engelli vatandaşımızı işe aldık. 2016 yılı içerisinde 5 bine yakın kişiyi daha işe alacağız. Bu kardeşlerimizi istihdam edeceğiz. Özel sektör de aynı şekilde istihdama devam edecek. Biz de bunların gerek eğitim merkezilerini mükemmel hala getirmek gerekse de meslek edinme kurslarıyla meslek edinmelerini sağlamak, meslek edindikten sonra da meslek atölyelerinde üretken hala getirmek istiyoruz."

Özdağ, iktidarları döneminde Türkiye'nin sosyal devlet olma noktasında önemli mesafe katettiğini dile getirerek şunları kaydetti:

"Bir yandan engellilerimiz maaş, diğer yandan engelli ailelerimize bakım ücreti veriyoruz. Bir diğer yandan 65 yaşını geçen herkese maaş veriyoruz. Okula başlayan çocukların annelerine, ücret ödüyoruz. Üniversiteye gidenlere de burs ve kredi veriyoruz. Türkiye, büyüyor ve gelişiyor. Şimdi de engelli kardeşlerimizle ilgili engelli yaşam merkezleri oluşturuyoruz. Anneler ve babalar, engelli çocukları varsa geçici olarak, günübirlik, saatlik buralara bırakacak."

 

Haber Ara