Dolar

32,4943

Euro

34,8208

Altın

2.489,50

Bist

9.541,30

46 STK'dan referandumda 'Evet' kararı

Kilis'te 46 sivil toplum örgütü bir deklarasyon yayınlayarak, 16 Nisan tarihinde yapılacak referandumda 'evet' diyeceklerini açıkladı

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-04 19:07:14

46 STK'dan referandumda 'Evet' kararı
Kilis'te 46 sivil toplum örgütü bir deklarasyon yayınlayarak, 16 Nisan tarihinde yapılacak referandumda 'evet' diyeceklerini açıkladı.

Öğretmenevi Toplantı Salonunda bir araya gelen sivil toplum örgütleri temsilcileri, 16 Nisan tarihinde yapılacak referandumda evet diyeceklerini açıkladı. Kilis Evet Platformu adına konuşan Memur Sen Kilis Temsilcisi Bekir Şen, 18 maddenin sıfır kilometre bir anayasasının hazırlanmasına vesile olacağına inandıkları için evet diyeceklerini ifade ederek, "Adları değişir, yüzleri değişir ama özleri aynıdır. Bu aziz milletin tebessümüne düşman olan kim varsa onlardır. Ama şimdi bu ülkenin ve bu milletin soylu yürüyüşüne çelme takmaya kalkan kim varsa yüzlerini karartma vaktidir. Bizler, 16 Nisan'da yapılacak referandumu; güncel siyasi gelişmelerin ya da günü birlik tartışmaların ötesinde milleti, ülkeyi ve gelecek nesilleri ilgilendiren hayati bir mesele olarak değerlendiriyoruz. Ve buradan bir kere daha yüksek sesle haykırıyoruz. Bizler Anadolu coğrafyasının bağrından çıkmış, ülkemizin ve milletimizin kötü gününde de iyi gününde de bu toprakları vatan bilen Kilisli Sivil Toplum Kuruluşları olarak Evet diyeceğiz. Milli iradeyi her türlü vesayet odaklarından kurtarmak için evet diyeceğiz. Hükümet kurma sorunlarının, koalisyonların, milletvekili transferlerinin, güneş moteli skandallarının olmaması için evet diyeceğiz. Her cumhurbaşkanı seçiminde ülkeyi kaosa sürükleyen 367 benzeri garabetlerden kurtarmak için evet diyeceğiz. Siyasi partilerin Anayasa Mahkemesince çeşitli bahanelerle kapatılmaması için evet diyeceğiz. 18 Maddenin sıfır kilometre bir anayasasının hazırlanmasına vesile olacağına inandığımız için evet diyeceğiz.Ümmetin umudu, son kalesi düşmesin diye evet diyeceğiz.Güçlü, müreffeh, kendi vatandaşlarına ve tüm mazlumlara kol kanat geren güçlü Türkiye'nin vatandaşı olmaktan gurur duyduğumuz için evet diyeceğiz. 16 Nisan tarihinde yapılacak olan anayasa referandumunda yeniden büyük Türkiye için 'mesele memleket, kararımız net, oyumuz evet" dedi.

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un evet diyenleri denize dökeceklerini ifade etmesine tepki gösteren Güneydoğu Gazisi Hüseyin Kılbaş, yazdığı şiiri okudu.

(Mehmet Ali Dağ / İHA)

Haber Ara