Dolar

32,3810

Euro

35,0489

Altın

2.326,46

Bist

9.095,41

43 yıl sonra film gibi buluşma

Hatay'da ilk evliliğinin ardından geçen 43 yıla 2 evlilik ve 5 çocuk sığdıran Ayşe Kara ile terk ettiği ilk çocuğunun film gibi buluşmasında gözyaşlar

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-21 11:20:20

43 yıl sonra film gibi buluşma
Hatay'da ilk evliliğinin ardından geçen 43 yıla 2 evlilik ve 5 çocuk sığdıran Ayşe Kara ile terk ettiği ilk çocuğunun film gibi buluşmasında gözyaşları sel oldu. Anne Kara, "Yavrumu yürüyüşünden tanıdım" dedi.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan Ayşe Kara (64) 1971 yılında Hasan Talan ile evlendi. 1 yıl sonra çiftin İsmail isminde bir çocukları dünyaya geldi. Bu süreçte şiddetli geçimsizlik yaşayan çift, çok geçmeden ayrılma kararı aldı. Baba Hasan Talan oğlu İsmail'i de alarak evi terk etti ve Hatay'ın Kırıkhan ilçesine yerleşti. Yalnız başına kalan Ayşe Kara ise ikinci evliliğini Mehmet Zont ile yaptı. Bu evlilikten Mehmet İrfan (41), Fadime (40) ve Gülnaz (39) isminde 3 çocuğu daha oldu. Bu sırada babaannesinin yanında büyüyen İsmail Talan(44) ise önce Mersin'e oradan da 15 sene önce Antalya'ya gelerek yerleşti. Evlenen İsmail Talan'ın da 2 çocuğu oldu.

1985 yılında Mehmet İrfan, Fadime ve Gülnaz'ın babası Mehmet Zont, Ayşe Kara'nın üzerine tekrar evlenmek isteyince Kara, bu evliliği de bitirmek zorunda kaldı. 3 çocuğunu da yanına alarak Adana'ya yerleşen Ayşe Kara burada hayatını Mehmet Ali Kara ile birleştirdi. Bu evliliğinden de Akif Kara (26) isminde bir çocuğu daha dünyaya gelen talihsiz kadının 1 yıl sonra son kocası da hayatını kaybedince 4 çocuğuyla baş başa kaldı.

43 YILLIK HASRET SOSYAL MEDYADA SON BULDU

Çocuklarına ilk evliliğinden olan İsmail Talan'dan sıkça söz eden Ayşe Kara, çocuğunun hüznüyle 43 yıl yaşadı. Ölmeden önce son kez çocuğunu görmek istemesi üzerine oğlu Mehmet İrfan annesinin dileğini gerçekleştirmek için araştırmalara başladı. Facebook hesabı üzerinden uzak akrabalarını oradan da sadece ismini bildiği kardeşine ulaşmaya çalışan Mehmet İrfan geçtiğimiz cuma günü kardeşini buldu.

"OĞLUMU YÜRÜYÜŞÜNDEN TANIDIM"

Uzun süre internette konuşan kardeşler buluşmak istedi ve İsmail Talan öz annesi ve kardeşlerini Antalya'ya davet etti. Adana'dan dün gece yola çıkan kalabalık aile sabah erken saatlerde Antalya Otogar'ına geldi. Otobüsten ilk önce 43 yıldır ilk çocuğunu görmemenin vermiş olduğu hasretle anne Ayşe Kara indi. Anneyi takip eden kardeşlerinde buluşması kısa süre sonra 43 yıllık hasreti sona erdirdi. 43 yıl sonra ilk defa buluşan anne oğul uzun süre bir birine sarılarak gözyaşı döktü. İlk şaşkınlığı atlatıp ağabeylerine sarılan kardeşlerin de kucaklaşması film sahnelerini aratmadı. Büyük şaşkınlık yaşadığını belirten İsmail Talan, konuşamazken 43 yıl sonra buluştuğu annesi Ayşe Kara ise "Çok mutluyum ne diyeyim. Yıllar sonra yavrumu gördüm. Değişmiş ama yürüyüşünden tanıdım" dedi.

"EVLENİRKEN BİR, AYRILIRKEN YÜZ DÜŞÜNSÜNLER"

Kardeşini internet üzerinden sosyal medya hesabından bulduğunu belirten Mehmet İrfan Zont, 1 haftadır kavuşmanın heyecanıyla uyuyamadığını söyledi. Bir ailenin son anda bir araya geldiğini de ifade eden Zont, "Ben saha önce hiç görmemiştim. Facebook'tan bulduk anneme gösterdik. Annem 'Oğlum bu' deyince karar verdik. Buluşmak istedik. Heyecanlı ve mutluyuz. Evlenenler bir düşünürken ayrılırken yüz kere düşünsünler" dedi.
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara