Dolar

32,5908

Euro

34,7983

Altın

2.425,80

Bist

9.645,02

4 üniversitenin rektörleri açığa alındı

Yıldız Teknik, Gazi, Dicle ve Yalova Üniversitesi rektörleri açığa alındı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-20 21:27:32

4 üniversitenin rektörleri açığa alındı

Gazi, Dicle, Yıldız Teknik ve Yalova üniversiteleri rektörleri, "yürütülen bazı soruşturmaların selameti açısından" Yüksek Öğretim Kurulu, (YÖK) tarafından açığa alındı.

1157 DEKANIN İSTİFASI ONANDI

Öte yandan YÖK Genel Kurulu, bin 577 dekanın istifasını onadı.

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ GÖZALTINDA

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.

PROF. DR. SEDAT LAÇİNER VE KARDEŞİ DE GÖZALTINDA

Çanakkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, eski Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ile kardeşi Yrd. Doç. Dr. Vedat Laçiner gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında, haklarında gözaltı kararı çıkarılan eski rektör Laçiner ile aynı üniversitede öğretim üyesi olan kardeşi Yrd. Doç. Dr. Vedat Laçiner yakalandı.

Şüpheliler, ifadelerinin alınması için Çanakkale Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Soruşturma kapsamında ayrıca Bayramiç ilçesinden bir savcı da gözaltına alındı.

Laçiner, Çanakkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan davada, tutuksuz yargılanıyordu.

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ'NDEKİ TÜM DEKANLAR İSTİFASINI SUNDU

YÖK, dün yapılan toplantı sonrası Türkiye'deki tüm üniversitelerin dekanlarının istifasını istemesi üzerine Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'ndeki tüm dekanlar istifalarını sundu.

Cumhuriyet Üniversitesi'nden yapılan açıklamada YÖK'ün talimatı ile istifa eden dekanların, PDY/FETÖ ile iş birliği hali halinde olup olmadıklarının araştırılacağı, devletin bölünmez bütünlüğüne karşı herhangi bir eyleme girişmemiş olan dekanların görevlerine devam etmek üzere tekrar atanacakları belirtildi. Açıklamada, "Cumhuriyet Üniversitesi fakültelerinin en üst yöneticisi olan dekanlarımız Milli İdare ve Demokrasinin yanında durarak, YÖK tarafından gerekli talimatın akabinde süratle istifa etmişlerdir" denildi. Üniversitede toplam 16 dekanlık bulunuyor.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ'NDE OPERASYON

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, YÖK tarafından görevden alınmasının ardından, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Dicle Üniversitesi'ne operasyon düzenledi.

Polisin operasyon yapacağını önceden haber alan bazı rektörlük çalışanlarının terör örgütü FETÖ ile ilgili olduğu belirtilen bazı evrakları yakarak imha etmeye çalıştı. Bir bölümü yanan evrakların bir bölümü de polisin müdahalesiyle ele geçirildi. Rektörlük makamı ile rektör yardımcılarının da odaların aramalarını sürdüren polis, bazı evraklar ile bilgisayarlara el koydu. Operasyon kapmasında gözaltı kararı bulunduğu belirtilen Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'ın gözaltına alındı.

Haber Ara