Dolar

32,5587

Euro

34,8655

Altın

2.431,36

Bist

9.722,09

4. Uluslararası Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri yarın başlıyor

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek olan “Uluslararası Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri” yarın Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde kitapseverlere kapılarını açacak.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-21 23:48:38

4. Uluslararası Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri yarın başlıyor

Bu yıl 'Medeniyet Hafızamız Kütüphaneler' teması ile gerçekleşecek olan Arapça Kitap ve Kültür Günleri, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleşecek etkinlik, 22 Şubat - 3 Mart tarihleri arasında ziyarete açık olacak.

İSLAM DÜNYASININ DÖRT BİR YANINDAN AKADEMİSYEN ve YAZARLAR İSTANBUL'A GELECEK

İslam dünyasından birçok üst düzey ilim adamı, akademisyen ve yazarın fuar için İStanbul'a geleceği bildirildi. Etkinliğin 22 Şubat tarihinde saat 11.00'de yapılacak olan açılışına AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de katılacak.

10883

ARAPÇA'NIN ORTAK KÜLTÜRDEKİ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLECEK

“Uluslararası Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri” Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi öncülüğünde, Hâlidî Maarif İlim ve Kültür Derneği ve Hâşimî Yayınevi ortaklığıyla düzenleniyor. Etkinlikte İslâm dünyasında var olan ilmî birikim ve ortak mirasın İstanbul'da bir araya getirilmesiyle Türkiye'nin çok daha iyi tanıtılması ve Arapçanın ortak kültürdeki önemine dikkat çekilmesi hedefleniyor.

50'DEN FAZLA YAYINEVİ OLACAK

Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da iddialı bir içerikle hazırlanan Arapça Kitap ve Kültür Günleri için dünyanın birçok farklı ülkesinden 50'den fazla yayınevi ve 100‘den fazla ilim adamı, akademisyen, yazar Türkiye'de bir araya gelecek.

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilecek etkinliğe Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yayınları, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu, Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları, Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları, İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM), İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Vakfı (İFAV) gibi önemli kurum ve kuruluşların da katılım sağlayacağı belirtildi.

Haber Ara