Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

4. Uluslararası Su Sporları Festivali başladı

Spor İstanbul Genel Müdürü Abdulhalim Aksu:'Üç tarafı sularla çevrili olan İstanbul'un artık su sporlarıyla da anılması gerektiğini düşünüyoruz'

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-08 20:46:21

4. Uluslararası Su Sporları Festivali başladı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor İstanbul tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Su Sporları Festivali, İstanbul'da başladı.

Maltepe Orhangazi Şehir Parkı'nda gerçekleştirilen ve bu yıl ilk kez uluslararası statü kazanan organizasyon, iki gün sürecek. Festivalin ilk gününde 6 bin metre yüzme yarışları, dragon bot yarışı, model yat yarışı ve su topu turnuvası yapıldı.

Erkekler 6 bin metre yüzme yarışlarında, Arseny Mihailovich Beketov (Bulgaristan) birinci, Tamas Farkas (Sırbistan) ikinci, Ilievski Aleksandar (Makedonya) üçüncü, kadınlarda ise Jelena Jecanski (Sırbistan) birinci, Vasiliki Evangelos (Bulgaristan) ikinci, Yaren Karabey üçüncü oldu.

Dragon bot yarışında Odeabank Drago Takımı birinci, Özhakiki Alesta Takımı ikinci, Arkas Team ise üçüncü sırada yer aldı.

Model yat yarışlarını ise Alican Başeğmez birinci, Sami Efegil ikinci, Mehmet Yaşar Yücel ise üçüncü sırada tamamladı.

Su topu turnuvasında ilk maçında Karadağ'a 10-9 mağlup olan Türkiye, ikinci müsabakasında ise Hırvatistan'la 13-13 berabere kaldı. Turnuvada diğer karşılaşmalarda Hırvatistan'la 10-10 berabere kalan Macaristan, ikinci maçında Karadağ'ı 9-6 mağlup etti.

Turnuva yarın oynanacak Türkiye-Macaristan ve Hırvatistan-Karadağ müsabakalarıyla sona erecek.


- Abdulhalim Aksu: "Festivali bu sene halkın kullanımına açmış olduk"


Spor İstanbul Genel Müdürü Abdulhalim Aksu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Su Sporları Festivali'nin bu sezon ilk defa uluslararası düzeyde düzenlendiğini aktararak, şunları kaydetti:

"Festivali bu sene halkın kullanımına açmış olduk. İstanbul şehri maratonuyla ünlü ama biz üç tarafı sularla çevrili olan İstanbul'un artık su sporlarıyla da anılması gerektiğini düşünüyoruz. Vatandaşlarımızın bu alanı daha etkili bir şekilde kullanması ve su sporlarına farkındalık oluşturmak üzere bu festivali düzenledik. Uluslararası düzeyde 25 ülkeden yaklaşık 130 yabancı sporcu ve iki bin yerli sporcumuz yarışıyor. Birçok yarışlar düzenliyoruz. Bütün vatandaşlarımızı bu yarışları izlemeye davet ediyoruz. Sadece spora yönelik etkinliklerimiz yok. Her yaş grubuna hitap edecek etkinliklerimiz var. Vatandaşlarımızın hem eğlenebileceği hem de spor yapabileceği bir organizasyon düzenledik."

Haber Ara