Dolar

32,3697

Euro

34,9573

Altın

2.325,43

Bist

9.079,97

4 SDP'li adliyeye sevk edildi

İzmir'de Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) İl Başkanlığı'na yapılan baskın sonucunda göz altına alınanlardan 4'ü adliyeye sevk edildi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-25 12:06:16

4 SDP'li adliyeye sevk edildi

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin önceki gün düzenlediği SDP İzmir İl Başkanlığına operasyonu sonrası gözaltına alınan biri kadın 4 kişi, işlemlerinin ardından sabah saatlerinde İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına götürüldü.

Şüpheliler G.A. adlı kadın ile Ç.D, S.H, T.D'nin, "terör örgütü MLKP'nin alt yapılanması Türkiye ve Kuzey Kürdistan Kurtuluş Örgütü (TKKKÖ) üyesi oldukları ve örgüt adına faaliyette bulundukları, ruhsatsız silah, molotofkokteyli, patlayıcı ve yanıcı madde bulundurdukları" öne sürüldü.

"Şüphelilerin kaos çıkarmak amacıyla toplumsal bir olayda silah kullanacakları, ayrıca G.A veQ S.H'nin örgüt içinde önemli bir konumda bulundukları ve eleman kazanma yönünde çalışma yürüttükleri" iddialarının da suçlamalar arasında yer aldığı iddia edildi.

İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Alsancak 1438 Sokak'taki SDP İl Başkanlığında önceki gece mahkeme kararıyla arama gerçekleştirmiş, 3 tabanca, 8 molotofkokteyli, molotofkokteyli yapımında kullanılan malzemeler ile örgütsel dokümanlar ele geçirmişti. Parti binasında bulunan yönetici konumundaki biri kadın 4 kişi gözaltına alınmıştı. 

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara