Dolar

32,3326

Euro

35,1213

Altın

2.302,72

Bist

9.079,97

4 ilde Ankara'daki saldırı kınandı

Trabzon, Giresun, Rize ve Ordu'da, Ankara'da meydana gelen bombalı saldırı protesto edildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-14 17:49:24

4 ilde Ankara'daki saldırı kınandı

Trabzon Meydan Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanarak terör olayları ve Ankara'daki patlamayı protesto eden "Emek ve Demokrasi Güçleri" adına basın açıklaması yapan Muhammet İkinci, "Bu insanlık dışı katliamı şiddetle kınıyor, yaşamını yitiren insanlarımızın anısı önünde saygıyla eğiliyor, başta aile ve yakınları olmak üzere tüm halkımıza başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" dedi.

"Bu katillerin ve işbirlikçilerin en ağır şekilde cezalandırılacağına inancım tamdır"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yayımladığı mesajda, Ankara'daki saldırıya tepki göstererek, "Bu katillerin ve tüm işbirlikçilerinin devletimizce en ağır şekilde cezalandırılacağına inancım tamdır" ifadesini kullandı.

Giresun

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'daki son saldırının, öncekiler gibi sadece bir terör eylemi gibi görülmemesi gerektiğini, Türkiye'nin milli birliğine, bütünlüğüne, demokrasi ve Cumhuriyete yönelik bir savaş ilanı olduğunu, bu ülkenin yurttaşları olarak yapılması gerekenin birlik ve beraberliği bozmadan teröre karşı milli bir duruş sergilemek olduğunu söyledi.

Rize

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak, yaptığı yazılı açıklamada, "Gün, birlik ve beraberlik günüdür. Vatandaşlarımız paniğe kapılmamalı ve tedbirli davranmalı. Hain saldırılar, vatandaşlarımızın demokrasi ve huzur iradesini kırmamalıdır. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz." dedi.

Ordu

Ordu Barosundan yapılan yazılı açıklamada, Ankara Kızılay'da dün meydana gelen haince ve hunharca bombalı saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar dilendi.

Haber Ara