Dolar

32,3241

Euro

35,1014

Altın

2.300,58

Bist

9.079,97

4 Filistinli, İsrailli yerleşimcilerin saldırısında yaralandı!

Bir grup İsrailli yerleşimci, El Halil kentine bağlı, İsrail’in yasa dışı KiryatArba yerleşiminin tam karşısında yer alan Vadi el Hasin mahallesine saldırdı ve dört Filistinliyi yaraladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-07 14:23:59

4 Filistinli, İsrailli yerleşimcilerin saldırısında yaralandı!

TIMETURK | ÇEVİRİ

Palestinian Red Crescent Organizasyonu'nun aktardığına göre iki Filistinli tedavi amacıyla hastaneye sevk edildi. Birinin kolu kırık, diğerinin ise kafasında yaralanma var. Bölgede yaşayanlar, İsrailli yerleşimcilerin mahalledeki Filistinlilerin evlerine saldırdığını söylüyor. Birkaç kişi Maan'a yaptıkları açıklamada olayı Uluslararası Kızıl Haç Komitesi ve İsrail Polisi'ne bildirdiklerini belirtti.

Yerel kaynaklar, İsrail güçlerinin olay yerinde bulunduğunu ve saldırılara tanık olduğunu, fakat müdahale etmediği bilgisini de ekledi.

İsrail merkezli medya kuruluşu Ynet, saldırılara ilişkin haberi ‘Hebron'da (El Halil) bir İsrailli ve iki Filistinlinin, İsrailli yerleşimciler ve Filistinliler arasında yaşanan‘‘taş atma'' olayında yaralanması' şeklinde verdi.Ynet, tarafların, İsrail ordusu "iki tarafı ayırdıktan sonra" tedavi amacıyla olay yerinden alındığını belirtti. Haberdeki bu bilgi, bölgede yaşayan tanıkların, İsrail yetkililerinin Filistin mahallesine yapılan saldırıyı önlemek için hiçbir şey yapmadığı ve şok bombası attığını belirten ifadelerle çelişiyor.

Kaynak: Middle East Monitor

Haber Ara