Dolar

32,3495

Euro

35,1149

Altın

2.309,28

Bist

9.079,97

4,5G İhalesi

4,5G İhalesi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-26 19:53:55

4,5G İhalesi
Türk Telekom Grubu Üst Yöneticisi Rami Aslan, 4,5G ihalesine ilişkin, "Gerçek rekabet şimdi başlıyor. Türk Telekom Grubu olarak, fiber altyapımız ve tecrübemizle mobildeki bu yeni oyunun kurucusu olacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Aslan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından bugün yapılan 4,5G Yetkilendirmesi İhalesi'ne ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, ihale sonuçlarını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Türk Telekom Grubu'nun bu sayede, Türkiye'de gerçek 4,5G deneyimini sunacak operatör olduğunu vurgulayan Aslan, yeni frekans dağılımıyla mobil sektörde oyunun asıl şimdi başlayacağını vurguladı.

Aslan, ihalenin frekans tahsisinde sağladığı adaletin, sektöre normalizasyon getireceğine işaret ederek, "Gerçek rekabet şimdi başlıyor. Türk Telekom Grubu olarak fiber altyapımız ve tecrübemizle mobildeki bu yeni oyunun kurucusu olacağız" ifadelerini kullandı.

İhaleyi telekomünikasyon sektörü ve Türkiye'nin teknoloji yolculuğu için çok önemli bir aşama ve "mihenk taşı" olarak gördüklerini aktaran Aslan, şunları kaydetti:

"İhale sonucuyla sektörümüzde rekabet şartları eşitlendi. İletişim teknolojilerinin bugün ulaşacağı noktayı öngörerek geçen 10 yıl boyunca ülkenin her köşesinde, 81 ilimizde büyük altyapı yatırımları gerçekleştirdik. Fiberdeki gücümüzle grup olarak müşterilerimize sektörün en yüksek kalitede ve kapasitede hizmet sunacağız. Sağlıklı rekabetin en büyük kazananı ise Türkiye ekonomisi ve halkımız olacak. Türkiye'de yeni dönem mobil dünyanın öncülüğünü üstleneceğiz."

- "Yeni dönemin öncüsü ve yol göstericisi biz olacağız"

Aslan, kendilerinin 4.5G ile mobilde başlayan bu yeni dönemin öncüsü ve yol göstericisi olacağını ifade ederek, "Bu değişimin Türkiye için yaratacağı güçlü ekonomik değerde pay sahibi olmak ayrıca gurur verici. 2005 yılından bu yana yaptığımız, yıl sonuna kadar, lisans ve frekans bedeli hariç toplam 20 milyar lirayı bulacak ve büyük bölümü fiber altyapıya dönük yatırımlarımız 4,5G ile başlayacak yeni dönemde de fark yaratan en büyük gücümüz olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Altyapılarının sadece bugünün değil, gelecek on yılların teknolojik gelişmelerine uyum sağlayacak hız, kapasite ve yaygınlığa sahip olduğuna dikkati çeken Aslan, şunları kaydetti:

"Türk Telekom Grubu olarak dünyanın en hızlı fiber altyapısını kurduk. 81 ildeki bu gücümüzle şimdi de Türkiye'nin en iyi 4,5G mobil şebekesini kurmayı hedefliyoruz. Abone başına düşen en yüksek MHz'e biz sahip olduk. Bu sayede Türkiye'de en yüksek hızı ve kapasiteyi Avea müşterileri deneyimleyecek. Avea aboneleri bu ayrıcalıktan en üst düzeyde faydalanırken, entegre yapımızla da müşterilerin hız ve kapasite ihtiyacını, hem sabit hem de mobilde tek noktadan karşılayan yegane adres olmaya devam edeceğiz."

Haber Ara