Dolar

32,3569

Euro

34,9550

Altın

2.320,17

Bist

9.079,97

4,5G İhalesi

4,5G İhalesi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-26 18:59:08

4,5G İhalesi
Türk Telekom Grubu Üst Yönetici (CEO) Rami Aslan, artık herkesin eşit rekabet edebileceği, daha adil bir rekabet ortamı bulunduğunu belirterek, "Bundan en büyük faydayı sağlayanın da Türk ekonomisi ve Türk insanı olduğuna inanıyoruz" dedi.

Aslan, BTK tarafından yapılan 4,5G Yetkilendirmesi İhalesi'nin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bugünkü ihalenin telekomünikasyon sektörü için dönüm noktası niteliğinde olduğunu dile getiren Aslan, Türk Telekom Grubu olarak ihalenin sonuçlarından çok gururlu olduklarını ifade etti.

Emeği geçenlere teşekkür eden Aslan, "Herkesin eşit rekabet edebileceği, daha adil bir rekabet ortamı var artık ve bundan en büyük faydayı sağlayanın da Türk ekonomisi ve Türk insanı olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.

Grup olarak bugünü çok beklediklerini ve bunun için çok çalıştıklarını belirten Aslan, özellikle son 5 yılda yatırımlarını hızlandırdıklarını ve Türkiye'nin fiber altyapısına yoğun yatırım yaptıklarını bildirdi.

Bu altyapının da Türkiye'nin kullanacağı yeni teknolojilere tamamen uygun tasarlandığını anlatan Aslan, "Biz 1800 ve 900 MHZ'lerde yatırımlarımızın karşılığını alacağımız en büyük pay sahibi operatör olduğumuz için çok mutluyuz. Bu frekans dağılımı bizi hem 4,5G'ye hem 5G'ye hem de bundan sonraki yeni teknolojilere hazır hale getiriyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de 81 ile yayılmış çok güçlü bir altyapılarının olduğunu dile getiren Aslan, bu sayede öncü operatör olacaklarını ifade etti.

Aslan, bir soru üzerine, ihaleye finansal olarak hazırlıklı olduklarını bildirdi.

- "Mobil piyasada rekabet asıl bundan sonra başlayacak"

Avea Genel Müdürü Erkan Akdemir de ihalenin bu kadar hızlı ve başarılı gerçekleşmesinden dolayı mutlu olduklarını söyledi.

İhalede, beklentilerin üzerinde bir rakama ulaşıldığını dile getiren Akdemir, "Mobil piyasada rekabetin asıl bundan sonra başlayacağını çok net söyleyebilirim. 2016 yılının başından itibaren çok net bir şekilde, Türkiye'de 4,5G'nin uygulandığını çok hızlı bir şekilde göreceğiz" dedi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara