Dolar

32,5510

Euro

34,8687

Altın

2.425,42

Bist

9.722,09

3D yazıcılar köprü inşa edecek

Hollanda merkezli bir 3D firması, Amsterdam'ın kanallarından birine 3D yazıcılar yardımıyla köprü inşa edecek. Projeye yazılım ve inşaat uzmanları destek verecek.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-15 11:05:46

3D yazıcılar köprü inşa edecek

Al Jazeera‎'nin haberine göre, Yapay organdan beş katlı binaya kadar akla gelebilecek her türlü şeyi üretebilen 3D yazıcılar, bu sefer Hollanda'da köprü inşa edecek. 3D yazıcı araştırma ve geliştirme firması MX3D, Amsterdam'ın kanallarından birine 3D yazıcı kullanarak köprü inşa edecek.

Yazılım firması Autodesk ve inşaat firması Heijmans'tan yardım alınacak projede, 3D yazıcılar otonom robotlar gibi hareket edecek. İnsandan bağımsız olarak üretime başlayacak olan yazıcılar, kanalın bir yakasından başlayarak diğer yakasına kadar 'köprü basacak.'

Hollandalı mühendisler, istedikleri başarıyı elde edebildikleri takdirde otonom 3D yazıcıların özellikle arama-kurtarmada çok faydalı olabileceğini belirtti. Kaza ve afetlerde, 3D yazıcılar altyapının tekrar kurulmasına ve yol açılmasında kullanılabilecek.

MX3D teknoloji şefi Tim Geurtjens, 'altı eksenli yazıcılar sayesinde üretimi kutu halindeki yazıcıların dışına çıkarabileceklerini gerçek boyutlarında ve işlev gösteren nesneler üretebileceklerini' söyledi.

MX3D, köprünün inşa edileceği yer kesinleştirildiği zaman Eylül ayında inşaata başlamayı planlıyor. 3D yazıcılar kullanılacak materyali 1,500 dereceye kadar ısıttıktan sonra üretime başlayacak.

Haber Ara