Dolar

32,5873

Euro

34,7969

Altın

2.497,47

Bist

9.453,80

39'luk Totti sözleşme yeniledi

Roma'nın efsane kaptanı 39 yaşındaki Francesco Totti, kulübüyle olan sözleşmesini 1 yıl daha uzattı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-07 21:29:02

39'luk Totti sözleşme yeniledi

Dünya futbolunun efsane isimlerinden İtalyan yıldız Francesco Totti, kendisi ile özdeşleşmiş kulübü Roma ile olan sözleşmesini 1 yıl daha uzattı. 

"ROMA'DA BIRAKMAK HAYALİMDİ"

AS Roma, bir süredir akıbeti konusunda tartışmalar yaşanan ve sözleşmesi bu yaz sona eren kaptan Francesco Totti'nin bir yıl daha sarı-kırmızılı formayı giyeceğini açıkladı. Kulüple adı özdeşleşen efsane futbolcunun Roma'daki 25'inci ve son sezonunu geçireceğinin vurgulandığı duyuruda Totti'nin, "Kariyerimi sadece tek bir forma giymiş olarak, Roma'nınkiyle sonlandırmak benim hayalimdi" açıklamasına da yer verildi.

GAZETECİLERE ŞAKA YAPTI

Bugün geleceği konusunda nihai karara varmak için Totti'yle Roma'da bir araya gelen kulübün ABD'li sahibi James Pallotta ise, "Totti'nin, AS Roma'nın kuruluş yıldönümünde (7 Haziran 1927) sözleşmesini imzalaması çok güzel bir tesadüf. Kimse bu kulüpte Totti'den fazla oynamadı ve gol atmadı, bu nedenle onun bir sezon daha oynayacak olmasından onur duyuyoruz" diye konuştu. Totti, başkan Pallotta ile 45 dakikalık bir görüşmenin ardından kendisini bekleyen gazetecilere, "Sözleşmemi 3 yıl yeniledik" şakası yapmaktan da geri durmadı.

Bu görüşme sonrası mutluluğunun yüzüne yansıdığı gözlenen Totti'nin, futbolculuk kariyerinin bitmesinin ardından kulüpte sportif direktör olarak görev alması bekleniyor

ROMA'DA 25 YILI DEVİRDİ

12 yaşında Roma kulübü kapılarından içeri giren Totti, hızla gelişme  göstererek henüz 16 yaşındayken, 1993 yılında Brescia karşısında İtalya Birinci Futbol Ligi'ndeki (Serie A) ilk maçına çıktı.  İlk golünü 4 Eylül 1994 yılında Foggia karşısında kaydeden Totti, 1998 yılında takımın kaptanı olarak, "Serie A'nın ilk genç kaptanı" unvanını aldı. Ocak ayında takımın başına yıllar sonra ikinci kez getirilen Luciano Spalletti ile yıldızı bir türlü barışmayan takımın "10" numarası, geçtiğimiz sezon 15 maçta sahaya çıktı. Totti böylece sarı-kırmızılı formayla 758 kez maça oynarken, 304 gol kaydederek kendi rekorunu kırdı.

BAŞKA TAKIM FORMASI GİYMEDİ

Roma'ya yürekten bağlı olan Totti, hiç ara vermeden bu takımın formasını giymesinden ötürü taraftarın gönlünde ayrı yeri olan bir isim. Ayrıca bu, modern futbolda nadir görülen bir durum. Totti kariyeri boyunca bir lig şampiyonluğu, 2 İtalya Kupası, 2 de İtalya Süper Kupası kazandı.  2006-07 sezonunda attığı 26 golle İtalya gol kralı olan Totti, aynı yıl Altın Ayakkabı Ödülü'ne, 2010 yılında ise Altın Ayak ödülüne layık görüldü.

Haber Ara