Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

35 milyonluk tabloya yumruk attı

İrlanda'daki bir galeride sergilenen Monet'ye ait Argenteuil Havzası isimli 35.5 milyon TL değerindeki tablo, Andrew Shannon isimli adamın attığı yumrukla paramparça oldu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-14 17:05:28

35 milyonluk tabloya yumruk attı

Kalp hastası olduğunu ve tablonun üstüne gelecek şekilde düşmesi sebebiyle yumruğunu tabloya doğrulttuğunu söyleyen adam yetkilileri inandıramadı çünkü görgü tanıkları, adamın tabloya kasten yumruk attığını söylediler. Görgü tanıklarına göre adam, uzunca bir süre tabloya baktı ve elini sanki bir çekiç gibi kullanarak tabloya saldırdı. Bu olayın ardından yaşadığı kararsız angina sebebiyle yere düştüğü söylenen adam, tedavi altına alındı. Fakat bir sağlık durumunda bir aksilik olmadığı belli olan adamın polis tarafından ifadesi alındı.

Polis memurlarına kalp rahatsızlığının olduğunu ve yanlış bir şey yapmadığını söyleyen adama damar tıkanıklığı nedeniyle Temmuz 2013'te bay-pass uygulanmış olsa da adamın iddia ettiği şeyin 100 vakada 1 ihtimalle olabileceği belirtildi.

6 YIL HAPİS

Sonuç olarak görgü tanıkları olayın gidişatını belirledi ve Shannon, 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca bundan sonra hayatı boyunca İrlanda'daki tüm sanat galerilerine girişi de yasaklandı. Tablonun tekrar restore edilmesi ise iki yıl aldı ve geçtiğimiz günlerde galeriye tekrar iade edildi. Galerinin müdürü Sean Rainbird, restore işleminin mikroskopik iğneler kullanılarak yapıldığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı: "Galerimizin en popüler izlenimcilik eserlerinden birini restore etme ve koruma projesi, profesyonel ekibimizin olağanüstü uzmanlığının ve özverisinin göstergesidir."

'Şiddete maruz kalan tablo', şu an ultraviyole filtreli koruyucu bir camın arkasında korunuyor.

Haber Ara