Dolar

32,5023

Euro

34,9630

Altın

2.429,49

Bist

9.811,51

35 kişi hakkında gözaltı kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü suçlar bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 35 zanlı hakkında gözaltı kararı verildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-30 16:50:49

35 kişi hakkında gözaltı kararı

Soruşturmayı yürüten savcıların İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsmail Uçar ve Murat Çağlak olduğu öğrenildi. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube müdürlüğü ekipleri tarafından FETÖ'cü sözde gazetecilerin ev ve adreslerinde arama ve gözaltı işlemleri yapıldı. Şüphelilerden dokuzunun gözaltına alındığı tespit edildi.

ARALARINDA ÜNLÜ İSİMLER DE VAR

Gözaltına alınan şüphelilerin Fetullahçı Terör Örgütü lehine yayın organlarında ve sosyal medyada propaganda yaptıkları belirlendi. Gözaltına alınan isimlerin arasında birçok ünlü isminde bulunduğu öğrenildi. Hakkında gözaltı kararı çıkarılan gazetecilerden bazıları şöyle:

Kerim Balcı, Gökçe Fırat, İhsan Yılmaz, Erhan Başyurt, Eyüp Can Sağlık, Kemal Gülen, Atilla Taş.

18'İ YURTDIŞINDA

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube müdürlüğü ekipleri tarafından FETÖ'cü sözde gazetecilerin ev ve adreslerinde arama ve gözaltı işlemleri yapıldı. Şüphelilerden dokuzunun gözaltına alındığı tespit edildi. 35 şüpheliden 18'inin yurtdışında bulunduğu tespit edildi. 8 şüpheliyi ise yakalama çalışmaları sürüyor. Hakkında gözaltı kararı verilen Ergun Babahan, Prof. Dr. Osman Özsoy ile Şemsettin Efe'nin yurtdışında olduğu tespit edildi.

Haber Ara