Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'35. Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali'

'35. Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali'

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-10 21:08:34

'35. Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali'
Artvin'de bu yıl 35'incisi düzenlenen "Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali"nin ilk gününde, etkinliğin ana temasını oluşturan boğaların da katılımıyla kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Valilik önünde, sağanak altında gerçekleştirilen açılış törenine, Artvin Valisi Kemal Cirit, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Mesut Toktaş, boğa sahipleri ile yaklaşık 2 bin vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Halk ozanlarının atışmasının ardından kortej yürüyüşüne geçildi. Festivalin ana temasını oluşturan boğa güreşlerini temsilen kortej yürüyüşüne 6 boğa getirildi. Yürüyüş, Cumhuriyet Caddesi boyunca akordeon eşliğinde horon oynanarak gerçekleştirildi. Boğa sahipleri, yürüyüş sırasında, zaman zaman hayvanlarını kontrol etmekte zorlandı.

Yürüyüşün ardından boğalar, dualarla kamyonlara yüklenerek festivalin yapılacağı Kafkasör Yaylası'na uğurlandı.

Vali Cirit, yaptığı konuşmada, Kafkasör'ün Artvin için çok büyük bir marka değeri olduğunu belirterek, geleneksel kültürün yaşatılmasıyla ilgili organizasyon yaptıklarını söyledi.

Kafkasör Yaylası'nda düzenlenen festivalin dünyadaki benzerlerine göre en barışçıl ve doğa dostu festival olduğuna dikkati çeken Cirit, "Biz doğada hem insanlar hem de boğalar nasıl birliktelik sağlayabiliyor, doğada nasıl bir yaşamı paylaşabiliyor, bunu göstermek arzusundayız" dedi.

- "İspanya'dakinden çok farklı"

Cirit, Artvin'deki boğa güreşleri festivalinin İspanya'dakinden çok farklı olduğunu vurgulayarak, "İspanya'dan farkımızı tüm dünya biliyor. Orada boğayı öldürmek gibi bir organizasyon var. Orada boğaya karşı insanın zaferi var. Burada ise boğaların kendi aralarındaki liderliği ortaya çıkarıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Belediye Başkanı Kocatepe de boğa güreşlerinin Artvin'in kültüründe olduğunu dile getirdi.

"Hayvanlarımızı barıştırıyoruz. Bunun amacı da zaten hayvanlarımızın uygun ortamlarda barıştırılmasıdır" diyen Kocatepe, "İspanya'ya nazire olsun diye boğa, doğa, insan iç içe, dostça, kardeşçe yürüyoruz" ifadesini kullandı.

Haber Ara