Dolar

32,5839

Euro

34,7881

Altın

2.511,40

Bist

9.693,46

30 bin ücretsiz tablet dağıtımı ne zaman yapılacak?

Tablet dağıtımları ne zaman yapılacak? Koronavirüs tedbirleri kapsamında ara tatil sonrası eğitim öğretim uzaktan devam edilecek. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 31 Aralık'a kadar yüz yüze veya uzaktan hiçbir sınav yapılmayacağını açıkladı. 500 bin ücretsiz tablet dağıtımına ilişkin de açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, 30 bin tabletin daha dağıtımının yapılacağının müjdesini verdi. Peki 30 bin ücretsiz tablet dağıtımı ne zaman yapılacak?

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-18 20:02:02

30 bin ücretsiz tablet dağıtımı ne zaman yapılacak?

Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni koronavirüs kısıtlamalarını açıklamıştı. Başkan Erdoğan, yüz yüze eğitimin yıl sonuna kadar yapılmayacağını eğitimlerin online olarak gerçekleşeceğini duyurmuştu. Uzaktan eğitime ilişkin detayları Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıkladı. Bakan Ziya Selçuk, “31 Aralık 2020'ye kadar yüz yüze veya uzaktan hiçbir sınav yapılmayacak" dedi.

Ücretsiz tablet dağıtımı ne zaman?

Bakan Selçuk yaptığı açıklamada ücretsiz dağıtımı gerçekleştirilecek olan tabletlere ilişkin de konuştu. Bakan Selçuk, “Kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, özel sektör kuruluşları ve sivil inisiyatifler aracılığıyla gönderilen 60 bin tablet bilgisayarı, resmî veriler ışığında hazırlamış olduğumuz dağıtım stratejisine göre öncelikli ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ulaştırdığımızı daha önceden sizlerle paylaşmıştık. Dağıtımlarımız, destek kampanyaları ve tedarik süreçleriyle eş zamanlı olarak devam etmektedir. 30 bin tableti daha 10 gün içinde öğrencilerimize ulaştırmış olacağız. Dağıtımını gerçekleştireceğimiz 500 bin tablet bilgisayarın tedarik süreci tamamlanmakta olup yıl sonuna kadar öğrencilerimize teslim etmiş olacağız. Paydaşlarımızın da desteğiyle mümkün olan en kısa sürede ihtiyacı olan öğrencilerimizin tamamına ulaşmayı hedefliyoruz.” ifadesini kullandı.

Haber Ara