Dolar

32,5642

Euro

34,7387

Altın

2.492,67

Bist

9.524,59

'30 bin öğretmen ataması yapılacak'

Millî Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, Şubat ayında yapılacak öğretmen ataması hakkında bilgi verdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-11 21:01:59

'30 bin öğretmen ataması yapılacak'

MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından Sakıp Sabancı Basın Merkezi'nde düzenlenen “Basın Merkezi Toplantıları”na katılan MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, öğretmen atamalarına ilişkin gazetecilere bilgiler verdi.

Millî Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, Şubat ayındaki öğretmen atamalarına ilişkin, kamuoyunda bütün öğretmenlerin Doğu ve Güneydoğu´ya atandığına dair bir algı olduğunu dile getirerek, bunun kesinlikle yanlış olduğunu belirtti. Aydoğdu, “Öğretmenleri 81 ile atayacağız" dedi.

Ağustos'taki 37 bin atama sonrası yöneticilerle birlikte öğretmen sayısının 894 bin 511´e ulaştığını belirten Aydoğdu, bakanlığa geçen yıl yer değişikliği için 375 bin öğretmenin başvurduğunu, bu yıl ise sayının 303 bin olduğunu bildirdi.

ŞUBAT'TA 30 BİN ÖĞRETMEN ATANACAK

Bakan Avcı´nın Şubat'taki 30 bin öğretmen atamasına ilişkin genel müdürlüğe talimat verdiğini söyleyen Aydoğdu, "Çalışmalarımız dün itibarıyla bitti" bilgisini paylaştı.

Şubat'ta atanacak 30 bin aday öğretmenin, tecrübelilerin yanında 4 ay staj yapmasına ilişkin çalışmanın yol haritasını belirlediklerini açıklayan Aydoğdu, yönetmelikte gerçekleştirilecek değişikliklerin belirlendiğini, bunları Bakan Avcı'ya sunacaklarını kaydetti.

UYUM PROBLEMİ YAŞANIYOR

Atamalardan sonra öğretmenlerin uyum problemi yaşadığını anlatan Aydoğdu, "Uyum probleminin sonunda da hemen o bölgeyi terk etmek istiyor. İkincisi, mesleğine karşı çok ciddi anlamda bir ön yargı oluşuyor" değerlendirmesinde bulundu.

81 İLE ATAMA YAPACAĞIZ

Öğretmenliğin yaşanılarak öğrenildiğini kaydeden Aydoğdu, şubat atamasından itibaren işleyecek süreci şöyle anlattı: "Şubatta öğretmenlerimizi atayacağız. Atarken öğretmenlerden 2 tercih alacağız. Bir, stajı nerede yapmak istiyorsunuz? Kamuoyunda sanki bütün öğretmenleri doğu ve güneydoğuya atacağız şeklinde bir algı var. Bu kesinlikle yanlış. Öğretmenleri 81 ile atayacağız. Öğretmenler de 81 ilde isterlerse tecrübeli öğretmenlerle 4 aylarını geçirebilecekler. İkinci tercihlerinde de hangi ile, hangi okula gitmek istiyorlar, onu alacağız. Tek kararname çıkacak ama alt kararnamede iki başlık olacak. Staj yapmak istediği il ve atandığı okul."

ADAY ÖĞRETMENLERE TECRÜBELİ ÖĞRETMENLER DANIŞMANLIK YAPACAK

Kararname çıktıktan sonra yönergede bu kişilere danışmanlık yapacak tecrübeli öğretmenlerin niteliklerini belirleyeceklerini bildiren Aydoğdu, şöyle devam etti: "Bu konuda ´En az 5, 6 ya da 7 yıl öğretmenlik yapanlar arasından, kendi ya da yakın branştan öğretmenler seçilecek´ diyeceğiz. Bu öğretmenler ile öğretmen adaylarımızı birbiriyle eşleştireceğiz. Üç gün bu öğretmenlerimiz okulda öğretmenlerle derse gidecek. Dördüncü günü okul müdür yardımcıları ve müdürlerle beraber geçirecekler. Beşinci gün de il ve ilçe mill eğitim müdürlerimizle beraber olacaklar. Ana hatları bu. Şubatta alacağımız 30 bin öğretmeni böyle başlatacağız."

Haber Ara