Dolar

32,5042

Euro

34,9612

Altın

2.430,65

Bist

9.802,47

30 bin kişi bir anda ortadan kayboldu

Meksika'da uyuşturucu çetelerince kaçırılan yaklaşık 30 bin Meksikalı genç, aileleri tarafından her hafta aranıyor. Meksika hükümeti ise kaybolan gençleri bulmak için herhangi bir girişimde bulunmuyor.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-18 17:50:26

30 bin kişi bir anda ortadan kayboldu

Meksika'da uyuşturucu çeteleri tarafından kaçırılan yaklaşık 30 bin Meksikalı genç, aileleri tarafından her hafta aranıyor. Meksika hükümeti ise kaybolan gençleri bulmak için herhangi bir girişimde bulunmuyor.

Meksika'da bu durum görünenden daha kötü durumda, gerçek sayı çok daha yüksek. Birçok aile, uyuşturucu çeteleri tarafından misilleme korkusu yüzünden uyuşturucu kartellerine karşı durmaktan korkuyor, çünkü aileler genellikle yasa ve düzenin koruması altında kalmıyorlar.

Meksika'da on iki yıl boyunca çeyrek milyondan fazla gencin hayatını kaybettiği uyuşturucu savaşı sırasında hükümet yetkilileri, 30 binin üzerinde genç ortadan kaybolmuştu. Bu sayı Meksika sınırını geçip ABD sınırına ulaşmaya çalışan on binlerce Orta Amerika göçmeni içermiyor.

Az sayıda çete faili bugüne kadar itirafçı olsada yüzler toplu mezarın yeri hala belirlenemiyor. Şimdi Meksika'nın uyuşturucu savaşında mağdur olan aileler evlatlarını arıyor.

MEKSİKA'DA UYUŞTURUCU

Meksika'da 2016 yılında uyuşturucu kartellerinin arasında savaş başladı, savaş yaklaşık 23 bin can aldı. Çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısının Irak, Afganistan ve Yemen gibi sıcak çatışma noktalarında aynı yıl yaşanan can kayıplarını geçti.

Meksika, Suriye'de devam eden iç savaşın ardından dünyada en fazla can kaybının yaşandığı ikinci silahlı çatışma alanı oldu.

Kaynak: By James Blears

Haber Ara