Dolar

32,3238

Euro

35,1348

Altın

2.305,13

Bist

9.079,97

30 Ağustos Zafer Bayramı

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-30 22:07:45

30 Ağustos Zafer Bayramı
Denizli'de, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla "Cumhuriyet ve Zafer Yürüyüşü" düzenlendi.

CHP Denizli İl Başkanlığı öncülüğünde 26 sivil toplum kuruluşu ve siyasi partinin oluşturduğu Denizli Demokrasi Platformu tarafından organize edilen yürüyüş, Denizli Atatürk Stadı önünden başladı.

Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle valilik binasına kadar yaklaşık 3 kilometre yürüyen vatandaşlar, "Atatürk'ün askerleriyiz" ve 'Ne mutlu Türk'üm diyene' şeklinde slogan attı. Yürüyüş güzergahındaki evlerde oturanlar da gruptakilere destek verdi.

Binlence kişinin katıldığı yürüyüşte güzergahtaki yollar trafiğe kapatılırken, polis ekipleri, yürüyüş boyunca güvenlik önlemi aldı.

Yürüyüş sonunda katılımcılar, şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, gazetecilere yaptığı açıklamada, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlamanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Sancar, şöyle konuştu:

"Bu akşamki yürüyüşümüzün amacı demokrasinin, Cumhuriyetin, laikliğin, Atatürk ilke ve inkılaplarının Türk insanının zihninden asla silinmediğini, unutulmadığını göstermektir. Bu amaçla çıktığımız bu yolda CHP var olduğu günden bu yana özgür, demokratik, devrimci Türkiye Cumhuriyetini korumak ve kollamak üzere vardır."

Yürüyüşe CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı ve bazı ilçe belediye başkanları da katıldı.


Haber Ara