Dolar

32,6003

Euro

34,8159

Altın

2.493,53

Bist

9.486,51

30 Ağustos Zafer Bayramı

TCG Salihreis ve TCG Turgutreis fırkateynleri, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla İstanbul'da vatandaşların ziyaretine açıldı

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-30 13:41:58

30 Ağustos Zafer Bayramı
TCG Salihreis ve TCG Turgutreis fırkateynleri, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla ziyaret ediliyor.

Kutlamalar kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı TCG Salihreis Fırkateyni Dolmabahçe önlerinde, TCG Turgutreis Fırkateyni ise Sarayburnu iskelesinde vatandaşların ziyaretine açıldı.

Vatandaşlar, TCG Salihreis Fırkateyni'ne Beşiktaş sahildeki iskeleden askeri deniz vasıtasıyla ulaşıyor.

Fırkateynde bulunan görevli askerlerce karşılanan vatandaşlara, askeri bir görevli tarafından fırkateynler gezdiriliyor. Vatandaşlara, fırkateynin genel özelliklerinin yanı sıra gezilen kısımlarla ilgili de bilgilendirme yapılıyor.

- "30 Ağustos'ta görmek daha da farklı bir duygu"

Dolmabahçe önlerinden bulunan TCG Salihreis Fırkateyni'ni gezen 40 yaşındaki Sinem Göksel, Almanya'da yaşadıklarını ve tatil için İstanbul'da bulunduklarını söyledi. Eşi ve çocuğuyla sabah saatlerinde Dolmabahçe Sarayı'nı gezmeye giderken tesadüfen fırkateyni gördüklerini ve ziyaret etmek istediklerini dile getiren Göksel, "Çok güzel bir geziydi. İlginçti. 30 Ağustos'ta görmek daha da farklı bir duyguydu." ifadelerini kullandı.

55 yaşındaki Burcu Rona ise ziyarete ilişkin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda askeri bir savaş gemisini gezmenin kendisini etkilediğini söyledi. Fırkateynde bir an savaşı düşündüğünü aktaran Rona, "Fırkateyni gezdikten sonra savaş olması durumunda kendimi daha da güvende hissedebileceğimi düşündüm. İyi oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Ziyarete katılanlara ise fırkateyn ambleminin bulunduğu şapka ve kupa hediye edildi.

Haber Ara