Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-29 10:25:29

30 Ağustos Zafer Bayramı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, "Türkiye, milletiyle bölünmez bir bütün olarak, bugün de kardeşliğimize kasteden terör ve benzeri tüm tehditlerin üstesinden gelecek, çok daha parlak ve aydınlık bir geleceğe kavuşacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Bilgin, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, tarih boyunca vatanı, birlik ve beraberliği yıkmaya tevessül eden her türlü girişimi, saldırıyı canı ve malıyla boşa çıkaran Türk milletinin, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da elde ettiği büyük zaferle birlikte varlığını ve bağımsızlığını tüm dünyaya ilan ettiğini belirtti.

30 Ağustosta elde edilen destansı zaferle birlikte, Cumhuriyetin temellerinin atıldığını vurgulayan Bilgin, şunları kaydetti:

"Bu bakımdan, 30 Ağustos aziz milletimiz için çok özel bir anlam ve öneme sahiptir, hepimizin ortak bayramıdır, hepimiz için bir iftihar vesilesidir. Bugün, bizlere düşen görev, bütün imkansızlıklara, bütün yokluklara rağmen türlü zorlukları aşarak kurduğumuz Cumhuriyetimizi, birlik ve beraberlik içinde daha da yüceltmek, daha da güçlendirmektir. İnanıyorum ki Türkiye, milletiyle bölünmez bir bütün olarak, bugün de kardeşliğimize kasteden terör ve benzeri tüm tehditlerin üstesinden gelecek, çok daha parlak ve aydınlık bir geleceğe kavuşacaktır."

Bilgin, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bu anlamlı gün dolayısıyla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu vatanı bize kanlarıyla emanet eden İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, dünden bugüne tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, Büyük Zafer'in 93. Yılı münasebetiyle milletimizin Zafer Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum."

Haber Ara