Dolar

32,3228

Euro

35,1013

Altın

2.301,52

Bist

9.079,97

30 Ağustos Zafer Bayramı'na doğru

İstanbul Valisi Şahin:- 'En zor şartlarda ve bütün imkansızlıklara rağmen tarihin her safhasında şanlı destanlar yazan necip milletimiz, vatanı üzerinde çirkin emelleri olan mihrakların gayretlerini dün olduğu gibi bugün de boşa çıkarmaktadır'- 'Bağımsız bir vatanda, hür bir milletin evlatları olarak istikbale emin adımlarla yürüyüşümüzü ebediyen hiçbir güç durduramayacaktır'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-29 15:38:47

30 Ağustos Zafer Bayramı'na doğru
İstanbul Valisi Vasip Şahin, en zor şartlarda ve bütün imkansızlıklara rağmen tarihin her safhasında şanlı destanlar yazan necip Türk milletinin, vatanı üzerinde çirkin emelleri olan mihrakların gayretlerini dün olduğu gibi bugün de boşa çıkardığını belirtti.

Şahin, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türk milletinin maziden atiye hiçbir surette taviz vermediği hürriyet idealini canı pahasına müdafaa ettiği, milli mücadelenin son ve en büyük zaferi, Cumhuriyetin müjdecisi 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95'inci yılını idrak etmenin gururu içerisinde olunduğunu ifade etti.

Türk milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh, bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı, vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz." şiarıyla zafere yürüdüğünü ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Türk milleti, istiklal ve istikbaline gölge düşürecek en ufak bir tehdidi nasıl püskürteceğini, yekvücut olduğunda önünde hiçbir engelin duramayacağını, bütün dünyaya bir kez daha haykırmıştır. En zor şartlarda ve bütün imkansızlıklara rağmen tarihin her safhasında şanlı destanlar yazan necip milletimiz, vatanı üzerinde çirkin emelleri olan mihrakların gayretlerini dün olduğu gibi bugün de boşa çıkarmaktadır. Bağımsız bir vatanda, hür bir milletin evlatları olarak istikbale emin adımlarla yürüyüşümüzü ebediyen hiçbir güç durduramayacaktır. Bu düşüncelerle, 30 Ağustos Zaferi'nin 95'inci yıl dönümünü en kalbi duygularımla kutluyor, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşımızın kahramanlarını, tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyorum."

Haber Ara