Dolar

32,6007

Euro

34,8130

Altın

2.501,47

Bist

9.476,89

30 Ağustos Zafer Bayramı'na doğru

30 Ağustos Zafer Bayramı'na doğru

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-29 19:05:53

30 Ağustos Zafer Bayramı'na doğru
İstanbul Valisi Vasip Şahin, ülkenin bekasına kasteden, milletin huzur ve refahına gölge düşürmeye çalışan iç ve dış mihrakların, maalesef, bugün de haince hesaplar yaptığını belirterek, "Ancak necip milletimiz dün olduğu gibi bugün de vatanımıza kasteden hainlerin her türlü oyunlarına karşı canlarını siper etmekte tereddüt göstermemiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Şahin, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, yarın, 19 Mayıs 1919'da başlayan istiklal destanının, 30 Ağustos 1922'de Başkomutanlık Meydan Muharebesi zaferiyle tamamlandığı şanlı tarihin 94. yıl dönümünün kutlanacağını hatırlattı.

Vali Şahin, ezelden beridir hür yaşamış ve hür yaşayacak olan aziz milletin, emperyalist güçlere karşı başlattığı milli mücadelede, vatanı, bayrağı ve hürriyeti uğruna kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla kükremiş sel gibi bendini aşarak hürriyet sevdasını bütün dünyaya haykırdığını kaydetti.

Bu zaferin, tarih sahnesinden silinmek istenen bir milletin, adeta küllerinden yeniden doğuşunun, kendisine yeni bir yol çizişinin ifadesi olduğunu vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:

"Milli Mücadele'nin son harbi olan Büyük Taarruz şerefli bir zaferle neticelenirken, Türkiye Cumhuriyeti'nin de temelleri atılmıştır. Ülkemizin bekasına kasteden, milletimizin huzur ve refahına gölge düşürmeye çalışan iç ve dış mihraklar, maalesef, bugün de haince hesaplar yapmaktadır. Ancak necip milletimiz dün olduğu gibi bugün de vatanımıza kasteden hainlerin her türlü oyunlarına karşı canlarını siper etmekte tereddüt göstermemiştir. Büyük Türk Milleti ecdadımızın bize miras bıraktığı Anadolu topraklarını aynı iman ve kuvvetle muhafaza etmeye de devam edecektir.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nı bu duygu ve düşüncelerle kutluyor, tarihimiz boyunca vatanı uğruna canını veren, İstiklal Savaşı'nda, Çanakkale'de, Büyük Taarruz'da ve 15 Temmuz'da milli irade ve demokrasimize sahip çıkma uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, gazilerimizi de şükranla anıyorum."


Haber Ara