Dolar

32,5067

Euro

34,5625

Altın

2.499,95

Bist

9.548,09

'30 Ağustos' doğumlu çocuklara ve gençlere validen mektuplu jest

'30 Ağustos' doğumlu çocuklara ve gençlere validen mektuplu jest

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-27 11:26:04

'30 Ağustos' doğumlu çocuklara ve gençlere validen mektuplu jest
ZAFER AKPINAR - Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, "30 Ağustos Zafer Bayramı" etkinlikleri kapsamında, bu tarih doğumlu çocuk ve gençlere, Kurtuluş Savaşı ile yokluklar içinde kazanılan "inancın zaferi"nin önemini anlatan, içinde önerilerin yer aldığı, doğum günlerini kutlayan birer mektup gönderdi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 30 Ağustos Zafer Bayramı'na sayılı günler kala, Balıkesir'de yaşayan ve 30 Ağustos doğumlu olan çocuklar ile gençlere Balıkesir Valiliği'nden zarflar ulaşmaya başladı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü kayıtlarına göre doğum günleri tespit edildikten sonra gönderilen çocuklar ve gençlerin açtığı kişiye özel zarfların içinden adlarına yazılı, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman imzalı "doğum günü mektubu" çıktı.

Kurtuluş Savaşı ile kazanılan zaferin öneminin anlatıldığı mektup, "Tarihin altın sayfalarındaki yerini alan ve bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol gösteren Kurtuluş Savaşı, Türk milletinin, ordusuyla birlikte Büyük Önder Atatürk'ün önderliğinde yazdığı kahramanlık destanıdır. 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos 1922'de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarımız düşman işgalinden kurtarılmış, milletimiz hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur" şeklinde başlıyor.

"Sevgili çocuklar, milletimizin kahramanlık destanının yazıldığı böyle kutlu bir zaferin yıldönümünde doğmuş olmakla, böyle kahraman neslin çocukları olmakla ne kadar şanslı olduğunuzu kelimelerle tarif edemem" yazılı mektup, şöyle devam ediyor:

"Umarım doğum tarihinizin öneminin bilinciyle, vatanımıza faydalı olmak adına her bir vatandaşımızdan daha fazla çaba sarf eder milletimizin geleceğini yüceltmek ve daha iyi yerlere gelebilmek için elinizden gelen tüm gayreti gösterirsiniz. Kahramanlık kokan böyle bir günde doğduğunuz için çok şanslısınız. Doğum gününüzü kutluyor, gözlerinizden öpüyorum."

Mektubu alan bazı çocuklar, programı müsait olduğu sürece Vali Yaman'ı ziyaret ederek, mektup için teşekkür edip, elini öpüyor.

-"İnancın zaferi"

Vali Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milli bayramların, her daim Türk milletini heyecanlandırdığını ve milletin göğsünü kabarttığını belirterek, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve milletçe coşkuyla kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı. Bu günlerde doğan çocuklarımız ve gençlerimizle çeşitli aktiviteler yapıyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimizin, bu günlerin önemini daha iyi kavraması için böyle bir çalışma başlattık" dedi.

23 Nisan'da çocuklarla ve 19 Mayıs'ta gençlerle etkinlikler yaptıklarını anlatan Yaman, şunları kaydetti:

"Onlarla beraber olduk, sohbet ettik, ihtiyaçları sorduk, hediyeler verip, başarılar diledik. 30 Ağustos'ta doğan çocuklarımıza mektup yazdık. Bizim için Kurtuluş Savaşı, imkanı az olan Türk milletinin, inancıyla, imkanı olan güçlü olan düşmana karşı kazanılan bir zaferdir, inancın zaferidir. Bunu coşkuyla kutluyoruz. O günde doğan çocuk ve gençlerimize bunu anlattığımız bir mektup yazıp, gönderdik. İsme yazılı gönderdik. Balıkesir'de 30 Ağustos doğumlu 100'ün üzerinde çocuk ve gencimiz bulunuyor. Hepsine bu mektuptan gitti."

Ercan Kıvrak İlköğretim Okulunda bu yıl 4. sınıfta eğitim görecek Ege Akpınar da aldığı mektuptan dolayı teşekkür ziyaretinde bulunduğu Vali Yaman'ın elini öptü.

Doğum günü mektubu aldığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Akpınar, böyle bir günde doğduğu için kendisini şanslı hissettiğini söyledi.

Haber Ara