Dolar

32,3617

Euro

35,0289

Altın

2.325,18

Bist

9.131,09

3. Köprünün açılacağı tarih belli oldu

3. havalimanı ve 3. köprü şantiyelerini ziyaret eden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2,5 ay sonra bağlantı yolları ile birlikte köprünün açılacağını söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-09 10:13:04

3. Köprünün açılacağı tarih belli oldu

3. havalimanı ve 3. köprü şantiyelerini ziyaret eden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, günü 3. Köprü üzerinde işçilerle birlikte iftar yaparak sonlandırdı. Bakan Arslan konuşması sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın köprü inşaatında çalışan işçilere verdiği ikramiye sözünün yerine getirildiğini söylemesi üzerine bazı işçilerden itiraz geldi. Bazı işçilerin paralarını alamadığını iletmesi üzerine yetkililerden bilgi alan Bakan Arslan, ödemesi yapılmayan sadece 15 işçinin kaldığını aktardı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın ilk durağı üçüncü havalimanı şantiyesi oldu. Havalimanı şantiyesine helikopterle gelen Bakan Arslan'ı Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, İstanbul Grand Airport (İGA) Havalimanları Üst Yöneticisi (CEO) Yusuf Akçayoğlu ve diğer yöneticiler karşıladı.

"BUGÜNE KADAR 2 MİLYAR EURO HARCADIK"

Havalimanı inşaatı ile ilgili Arslan'a bilgi veren Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, havalimanını vaad ettikleri tarihte tamamlamak için tüm güçleri ile çalıştıklarını söyledi. Özdemir, "Bu güne kadar yaklaşık 2 milyar Euro kaynak harcamış bulunuyoruz. Bu da fiili olarak projenin yüzde 27'sinin tamamlanmış olduğu anlamına gelmektedir" dedi. Özdemir, şu ana kadar havalimanı arazisinde 374 milyon metreküp kazı yapıldığını, 105 milyon metreküp de dolgu yapıldığını söyledi. Bu rakamları Atatürk Barajı ile kıyaslayan Özdemir,11 yılda tamamlanan Atatürk Barajı'nın toplam dolgu miktarının 80 milyon metreküp olduğunu ifade etti.

ulastirma-bakani-arslan-3-kopru-uzerinde-isci-8512197_x_o

PROJENİN YÜZDE 27'Sİ TAMAMLANDI

Yetkililerle basına kapalı olarak düzenlenen toplantının ardından şantiyeyi gezen Bakan Arslan, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Arslan, dün ve bugün yaşanan terör saldırılarına değinerek, saldırılarda hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine ise başsağlığı diledi. "78 milyon bu terör belasının üstesinden her zamankinden daha güçlü olarak geleceğiz" diyen Arslan "Biz özellikle acımızın olduğu günde şantiyeye geldik. Buradaki mesaj; herkese ve her şeye inat Türkiye Cumhuriyeti büyük projeleriyle büyümeye devam edecektir" ifadesini kullandı.

3. havalimanını Gayrettepe'ye bağlayacak metro ihalesine ilişkin konuşan Arslan, "Uygulama projeleri bitti. 15 güne kadar netleşmiş olacak. Ardından ihaleye çıkacağız. Yapım süresiyle ilgili rekor bir sürede bitirilmesini planlıyoruz" diye konuştu. Havalimanının açılış tarihinde herhangi bir değişiklik olmadığını ve sürecin bundan sonra daha hızlı ilerleyeceğini belirten Bakan Arslan "Şu ana kadar projenin yüzde 27'si tamamlandı" şeklinde konuştu.

3-9

HAVALİMANI İNŞAATI HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Öte yanda Mayıs ayında çekilen havalimanı inşaatının havadan görüntüleri basınla paylaşıldı. 76 milyon 500 bin metrekarelik inşaat alanını kapsayan projenin ilk fazının 2018 yılında hizmete girmesi planlanıyor.

3. KÖPRÜ 2,5 AY SONRA AÇILACAK

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 3. Havalimanı inşaatının ardından, adının Yavuz Sultan Selim olacağı açıklanan 3. köprü inşaatına gitti. Yetkililerden devam eden çalışmalar hakkında bilgi alan Ahmet Arslan, köprüde çalışan işçilerle fotoğraf çektirdi. 2,5 ay sonra bağlantı yolları ile birlikte köprünün açılacağını belirten Bakan Arslan köprünün 26 Ağustos tarihinde açılacağını söyledi. Arslan "En ufak bir eksiklik yok, her şey yolunda gidiyor. Projenin yetiştirilmesi konusunda bir sıkıntı yok" diye konuştu.

5 MİSLİ AĞAÇ DİKMEMİZ GEREKİYORDU BİZ DAHA FAZLA DİKTİK

Köprü ve bağlantı yolları inşaatı sırasında bu güzergahta 381 bin adet ağaç kesildiğini belirten Arslan, "Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile yaptığımız protokole göre 5 misli ağaç dikmemiz, yaklaşık 1 milyon 900 bin ağaç dikmemiz gerekiyor. Biz ise bugüne kadar 2 milyonun üzerinde ağaç diktik. Ancak bununla da yetinmiyoruz. İlave 1,5 milyon daha ağaç dikeceğiz" dedi.

3418 İŞÇİYE İKRAMİYE DAĞITILDI, ÖDEMESİ YAPILMAYAN 15 İŞÇİ KALDI

Bakan Arslan konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın köprü inşaatında çalışan işçilere verdiği ikramiye sözünün yerine getirildiğini söylemesi üzerine bazı işçiler ödeme yapılmadığını iletti. İşçilerin itirazları üzerine yetkilerden bilgi alan Bakan Arslan basın mensuplarını konu hakkında bilgilendirdi. Arslan, "3418 işçiye Ramazan ayı öncesinde ikramiyeleri verildi. Başka yerde çalıştığı için Sosyal güvenlik kayıtlarına ulaşılamayan ve ödemesi yapılamayan yaklaşık 15 kişi var. Onların da ödemeleri yapılacak" ifadesini kullandı.

İŞÇİLERLE KÖPRÜ ÜZERİNDE İFTAR

Köprü üzerine kurulan masalarda iftar saatini bekleyen ve ezanın okunmasıyla oruç açan Bakan Arslan işçilerle sohbet etti. Yemek sonrası kürsüye çıkıp konuşma yapan Ahmet Arslan işçilere emeklerinden dolayı teşekkür etti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara