Dolar

32,5007

Euro

34,8166

Altın

2.487,45

Bist

9.542,94

3. Köprüde sona yaklaşıldı

3. Köprü projesinde kedi yolunun söküm çalışmaları başladı. Dev projenin açılmasıyla birlikte İstanbul trafiğinin büyük ölçüde rahatlaması bekleniyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-27 17:21:48

3. Köprüde sona yaklaşıldı

3. Köprüde Asya ve Avrupa'nın bir araya gelmesi sonrası söküm işlemleri sürüyor. Ana kablonun yapımı sırasında çekilen “kedi yolu”nun sökümü çalışmalarına başlandı. 

Emlaktasondakika sitesinde yer alan habere göre; ICA'nın hayata geçirdiği 3. Boğaz Köprüsü'nde Asya ve Avrupa Yakası'nın tarihi şekilde bir araya gelmesi sonrası söküm işlemleri sürüyor. Geçici ekipmanların sökümü ile köprü ana kablolarındaki çalışmaların sonuna gelinmiş olacak.

3. Köprü yetkilisi, “Kedi yolu söküm çalışmalarına başladık. Köprümüzün arka açıklığındaki kedi yolu sökümümüzü tamamladık. Bunun dışında kullandığımız geçici ekipmanlarında sökümlerini tamamladık. Ana açıklıkta ise söküm çalışmalarımız devam ediyor. Köprümüzü açılış tarihine yetiştirmek için vardiyalı olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz.Kedi yolu ve kedi yolunu taşıyan çelik halatların söküm operasyonu, kurulumu kadar zor. Bugüne kadar birçok parçasının sökümünü tamamlamış bulunuyoruz. Son kalan kısımlar kedi yolunu taşıyan çelik halatlar ve kedi yolundan oluşuyor. Kalan kısımların yaklaşık ağırlığı 500 ton.” dedi.

Çalışmalara değinen yetkili,  “Kedi yolunun sökümünün bir kısmı kule vinçlerle, bir kısmı ise kulelerin üstünde bulunan özel vinçler kullanılarak yapılıyor. Söküm işlemi esnasında iş güvenlik ekipleri tarafından hazırlanan güvenli bölgeler dışında sahaya giriş tamamen kapatılıyor. Kedi yolunun arka açıklık kısmını Nisan ayı içerisinde tamamlamıştık. Ana açıklık kısmının söküm işlerine de başlamış bulunmaktayız. Mayıs ayının içinde söküm işlemlerini tamamlamayı planlıyoruz. Söküm işlemleri bittikten sonra kulelerin üzerindeki iskelelerin sökümünü tamamlayacağız ve sonrasında da kulelerin üzerine monte edeceğimiz 25 metre yüksekliğindeki çelik konstrüksiyon yapının montajına başlayacağız.” açıklaması yaptı.

Haber Ara