Dolar

32,5020

Euro

34,8247

Altın

2.476,82

Bist

9.530,47

3. Köprü'ye çıkan gençler yüzünden görevlilere soruşturma

Karayolları Genel Müdürlüğü, 3.Köprü'ye gizlice çıkan gençlerle ilgili ihmali olanlar hakkında cezai işlemlerin uygulanacağını bildirdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-23 17:45:58

3. Köprü'ye çıkan gençler yüzünden görevlilere soruşturma

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, "Üçüncü Köprüye Gizlice Çıktılar" haberlerindeki şahısların genel seçimler sebebiyle çalışmalara ara verildiği dönemde 1 Kasım 2015 seçim günü, günün ağarması ile birlikte haberlerde bahsi geçen özçekimi yaptıktan sonra kimseye görünmeden gene aynı şekilde şantiyeden çıktıklarının tespit edildiğini belirterek, olayda ihmali olanlar hakkında gerekli cezai işlemlerin uygulanacağını bildirdi.

ÇALIŞMALARA ARA VERİLEN DÖNEMDE GİRMİŞLER

Karayolları Genel Müdürlüğü, 22 Kasım 2015 Pazar günü televizyon kanallarında ve 23 Kasım 2015 Pazartesi günü bazı internet sitelerinde çıkan "Üçüncü Köprüye Gizlice Çıktılar" haberlerine ilişkin yapılan incelemeler sonucunda yaptığı açıklamada, "Pavel Smirnov ve Özcan İpar isimli şahısların; 31 Ekim 2015 gece saatlerinde bahsi geçen izinsiz giriş olayının gerçekleştiği düşünülmektedir. Şahısların genel seçimler sebebiyle çalışmalara ara verildiği dönemde, işçilerin ve kule vinç operatörlerinin görev yerlerinde olmamalarının getirdiği rahatlıktan da faydalanarak 1 Kasım 2015 seçim günü, günün ağarması ile birlikte haberlerde bahsi geçen özçekimi yaptıktan sonra kimseye görünmeden gene aynı şekilde şantiyeden çıktıkları tespit edilmiştir.

GÜVENLİKÇİLERE SORUŞTURMA

Köprü genelinde toplamda; 2 güvenlik müdürü, 4 vardiya amiri ve 73 güvenlik personeli gece ve gündüz olarak görev yapmaktadır. Ayrıca; şantiye sahasında belirli noktalarda güvenlik kameraları mevcut olup, bunların incelenmesine de devam edilmektedir. İlave olarak güvenlik tedbirlerini artırmak maksadıyla da gerekli çalışmalara başlanmıştır. Köprü genelinde güvenlik işleri inşaat sahası olması sebebiyle yüklenici firma sorumluluğunda olduğundan, her türlü güvenlik tedbirini almak veya aldırtmak zorunluluğu firmadadır. Şu anda güvenlik işleri özel bir güvenlik firması tarafından yürütülmekte olup, konu ile ilgili soruşturma ve incelemeler devam etmektedir. Olayda ihmali olanlar hakkında gerekli cezai işlemler uygulanacaktır" ifadelerini kullandı.

Haber Ara