Dolar

32,3157

Euro

35,1159

Altın

2.292,25

Bist

9.058,68

3. Havalimanı ile ilgili önemli açıklama

Çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiği ve inşa sürecini sıkıntıya sokacak ya da geciktirecek hiçbir kararın olmadığı bildirildi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-18 18:47:21

3. Havalimanı ile ilgili önemli açıklama

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nden, İstanbul Yeni Havalimanı Projesi Acele Kamulaştırma Kararının iptali davaları ile ilgili basında yer alan haberler üzerine yazılı bir açıklama yapıldı.

Mahkeme kararlarının bazı medya organlarınca çarpıtılarak kamuoyunun yanıltıldığı belirtilen açıklamada, "TOKİ aleyhine açılan ve kuruluşumuzun müdahil olduğu bazı davalar ile ilgili herhangi bir dosya bilgisi verilmeden yayınlanan haberler tamamen gerçek dışıdır. Bugün itibarıyla TOKİ'ye ulaşan tüm mahkeme kararlarında yürütmenin durdurulması taleplerinin reddine karar verilmiş olduğu bilinmelidir" ifadeleri kullanıldı.

İnşaat çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiği İstanbul Yeni Havalimanı'nın inşa sürecini sıkıntıya sokacak ya da geciktirecek hiçbir hukuki durum ve kararın olmadığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Acele kamulaştırma kararı ve kamulaştırma kararlarına karşı İdare Mahkemeleri ve Danıştay 6. Dairesinde iptal ve yürütmenin durdurulması taleplerinde bulunulmuş, İdare Mahkemeleri ve Danıştay 6. Dairesince bu mahiyetteki tüm davacı taleplerin reddine karar verilmiştir.

TOKİ tarafından kamulaştırma davası açılmayan Eyüp İlçesi Ağaçlı köyündeki taşınmazlarla ilgili yürütmenin durdurulması taleplerinde Danıştay 6. Dairesince farklı gerekçeyle yürütmenin durdurulması isteminin reddine karar verilmiş ve kararın gerekçesinde acele kamulaştırma kararının uygulanmaması nedeniyle yürütmenin durdurulması kararının usulden verilmesi uygun bulunmamıştır."

Bu karara yapılan itirazlar sonucu Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu tarafından esasa girilmek suretiyle yürütmenin durdurulması kararının koşullarının oluşup oluşmadığına bakılarak yeniden karar verilmesi istenilmiştir. Bu nedenle 22 Ekim 2014 tarihinde verilen kararlarda yürütmenin durdurulması söz konusu olmayıp, Danıştay 6. Dairesinin usulden karar vermeyip esasa girmek suretiyle karar vermesi gerektiği gerekçesiyle verilen bir kurul kararı söz konusudur."

Açıklamada, TOKİ aleyhine açılan ve işletmenin müdahil olduğu davalarla ilgili herhangi bir dosya bilgisi verilmeden yayınlanan haberlerin gerçek dışı olduğu vurgulanarak, "TOKİ'ye ulaşan tüm mahkeme kararlarında yürütmenin durdurulması taleplerinin reddine karar verilmiş olduğu bilinmelidir" denildi.

Haber Ara