Dolar

32,5182

Euro

34,7440

Altın

2.489,73

Bist

9.524,59

3 günlük bebeğini terk eden anne “Bakacak durumum yok' dedi

Samsun'un Çarşamba ilçesindeki bir iş yerinin tuvaletinde terk edilmiş bulunduktan sonra hastanede tutulan 3 günlük kız bebeğine, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ekipleri sahip çıktı. Bakım altına alınacak bebeğin annesi E.K. ise ifadesinde 'Üzgünüm, bırakmak zorundaydım. Bakacak durumum yok' dediği öğrenildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-14 17:41:01

3 günlük bebeğini terk eden anne “Bakacak durumum yok' dedi

Samsun'un Çarşamba ilçesindeki bir iş yerinin tuvaletine gelen E.K. adlı kadın, 3 günlük kız bebeğini bıraktığı ortaya çıktı. İş yeri personeli tarafından bulunan bebek, gelen sağlık ekiplerince hastaneye götürüldü. Sağlık durumu iyi olan bebeğin, Çarşamba Devlet Hastanesi Yeni Doğan Ünitesi'nde gözlem altında tutulduğu öğrenildi.

Bakanlık sahip çıktı

Sağlık durumu iyi olan bebek için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ekipleri devreye girdi. Henüz adı konulmayan ve nüfus kaydı bulunmayan bebek, anne ve babası dışında sahiplenmek isteyen bir aile yakınına yapılacak değerlendirme sonucunda verilebileceği, aksi halde ise kurum görevlilerince bakım altına alınacağı öğrenildi. Bakanlık yetkilileri aile bireyleri ile görüşmeleri sürdürdüğü belirtildi.

3-gunluk-bebegini-tuvalete-birakti_7738_dhaphoto4

‘Önce bırakmak istemedim ama sonra bırakmak zorunda kaldım'

Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de güvenlik kamerası kayıtlarından annenin kimliğini tespit etti. E.K., evinde gözaltına alınarak, polis merkezine götürüldü. Psikolojik sorunları olduğu öne sürülen annenin ifadesinde "Önce bırakmak istemedim ama sonra bırakmak zorunda kaldım. Üzgünüm, bırakmak zorundaydım. Bakacak durumum yok” dediği öğrenildi. E.K. ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Haber Ara