Dolar

32,3637

Euro

34,9648

Altın

2.325,42

Bist

9.079,97

3 günde IŞİD şüphesiyle 40 gözaltı

Son üç günde IŞİD’e katılmak için Suriye’ye gitmek isteyen yabancı uyruklu 40 kişi, Gaziantep'te gözaltına alındığı bildirildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-12 21:28:07

3 günde IŞİD şüphesiyle 40 gözaltı

Ajansların haberine göre; Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, değişik ülkelerden havayoluyla Türkiye'ye gelen çok sayıda yabancının, yolcu otobüsüyle Gaziantep'e geçeceği bilgisi üzerine harekete geçti. Cuma gününden itibaren otogarda çalışma başlatan polis, kente gelen ve Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) katılabileceği öngörülen yabancıları tek tek yakaladı.

Bazıları yanlarında eş ve çocuklarıyla gelen kişiler, polisler tarafından gözaltına alındı. Bugün öğle saatlerinde de polisler, Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde düzenlenen operasyonla 25 kişiyi gözaltına aldı. Son 3 gün içerisinde gözaltına alınan kişi sayısı ise 40.

Yakalananlar Dağıstan, Özbekistan ve Rus uyruklu. 0-12 yaş arası çocukların dışında yakalananların 9'u erkek, 10'u kadın. 

Sağlık kontrolü tamamlanan yabancı uyruklu kişiler, daha sonra Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Büyük bölümü Suriye'ye gitmek için Gaziantep'e gittiklerini belirtti. İfadeleri alınanlar,  'cihada katılmak' ve İslam Devleti'ne 'hicret etmek' istediklerini söyledi. 

Polis, yabancı uyruklu şüphelilerin, sınır dışı edilmek üzere Göç İdaresi İl Müdürlüğü'ne teslim edileceklerini bildirdi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara