Dolar

32,3187

Euro

35,0651

Altın

2.307,92

Bist

9.079,97

3 bin 500 taşeron işçi kadrolu oldu

Karayolları Genel Müdürlüğünde çalışan 3 bin 500 taşeron işçi, törenle kadrolu statüsüne girdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-13 14:41:42

3 bin 500 taşeron işçi kadrolu oldu

Karayolları Genel Müdürlüğünde çalışan 3 bin 500 taşeron işçinin kadroya alım töreni, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, Yol-İş Başkanı Ramazan Ağar'ın katılımıyla Karayolları Genel Müdürlüğü'nde gerçekleşti.

"TAŞERON İŞÇİ OLAYI, GEÇMİŞTEN BERİ SÜREGELEN AYRI BİR OLUŞUM"

Başbakan Binali Yıldırım'dan bayrağı devralmış olmanın kendisi için bir gurur ve büyük bir sorumluluk olduğunu söyleyen Bakan Arslan, "Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın Binali Yıldırım Bakanlığında en büyük hasreti, kamuoyuna mal olmuş en büyük özelliği ekip ruhuyla hareket etmekti. Sendika önemli, sadece işçinin hakkını koparmak adına değil, sendika işçiyle beraber var olma sebebini unutmadan işe asılmak, devletini, milletini kalkındırmak için önemli. Taşeron işçi olayı AK Parti'nin ortaya koyduğu bir mesele değil, geçmişten beri süregelen ayrı bir oluşum. Bunun sürdürülebilirliğinin mümkün olmadığını gören AK Parti Hükümetleri o günkü Başbakanımız, bugünkü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız himayeleriyle karayolcuları kadroya almak, karayolcuları tali unsur olmaktan çıkarıp asli unsur yapmak konusunda ciddi bir mesafe aldılar" diye konuştu.

"SİZ İLK ÖRNEKLERSİNİZ"

Bakan Arslan, "Siz taşeron işçisi olup kadroya geçenler için örneksiniz, örnek olmak ayrı bir sorumluluk getiriyor. Kamu işçisi ağır çalışır, yavaş çalışır, işine az sahip çıkar dolayısıyla taşeron işçisi olursa işten çıkarılma korkusuyla, sözleşmesinin bitirilme korkusuyla daha çok çalışır mantalitesiyle bu taşeronluk sistemi ortaya çıktı. Bugün biz diyoruz ki, hayır bu görüş yanlış, bundan dönmemiz lazım. Siz başlayacak olan 3 bin 500 arkadaşımız siz ilk örneklersiniz, sizin tam tersine kamuoyundaki bu algıyı yıkmanız lazım" ifadelerini kullandı.

"KARAYOLLARI ORDUSUNA 1280 KİŞİLİK TEKNİK PERSONEL DE EKLEYECEĞİZ"

"Yarın işe girişler başlıyor, 15 Temmuz itibariyle Karayollarının kadrolu işçisi olarak bugüne kadar verdiğiniz gibi bundan sonra da emek vereceksiniz" diyen Arslan şöyle devam etti:

"Karayollarına özellikle makine değerleme programı çerçevesinde bu sene yaklaşık 170 milyonluk iş makinesi alacağız. Çünkü biz biliyoruz ki, siz gayretinizi sonuna kadar ortaya koyacaksınız aynı zamanda alet ve edavatınız da olmak durumunda işte onun için maki ne alıyoruz, önümüzdeki yıllarda da buna devam edeceğiz. İşçi bizim için önemli, onlarla birlikte süreçleri yürütecek teknik kadro ihtiyacımız da var. Süreci başlattık bin 280 kişilik Karayolları ordusuna teknik personel de ekleyeceğiz. Siizn işe girmeniz, kadroya alınmanız sizin için olduğu kadar aileniz için de önemli. Aileye hoşgeldiniz, hepinize hayırlı olsun."

Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal ise, işçilerin 15 Temmuz'da Karayolları Genel Müdürlüğü'nde işbaşı yapacağını kaydetti.

"NE ZAMANDIR BUGÜNÜ BEKLİYORDUK"

Taşeron işçisi olup kadroya alınan işçiler de, uzun zamandır bu anı beklediklerini ve çok heyecanlı olduklarını söylediler. Söylenecek çok şey olduğunu ama heyecanlı olduklarını dile getiren işçiler, mutlu olduklarını ifade ettiler.

Haber Ara