Dolar

32,4250

Euro

34,4372

Altın

2.487,40

Bist

9.679,80

3 ayrı anket, 3 aynı sonuç…

Yapılan son seçim anketleri araştırmasına göre 7 Ha­zi­ran so­nuç­la­rın­dan çok fark­lı bir tab­lo bek­len­mi­yor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-28 12:07:57

3 ayrı anket, 3 aynı sonuç…

Sözcünün haberine göre, Yük­sek Se­çim Ku­ru­lu­'nun, “Erken seçim 1 Kasım'da” demesinin ardından araş­tır­ma şir­ket­le­ri de par­ti­le­rin oy oran­la­rı­nı bir bir açık­la­ma­ya baş­la­dı. Ge­zi­ci, Met­ro­poll ve ANAR araş­tır­ma şir­ket­le­ri­nin yap­tı­ğı 3 ay­rı an­ke­te gö­re, 1 Ka­sı­m'­da­ki se­çim­ler­de, 7 Ha­zi­ran so­nuç­la­rın­dan çok fark­lı bir tab­lo bek­len­mi­yor. Ge­zi­ci Araş­tır­ma Şir­ke­ti­'nin sa­hi­bi Mu­rat Ge­zi­ci, HDP'ye oy ve­ren­le­rin yüz­de 97'si­nin tek­rar HDP'­ye oy ve­re­ce­ği­ni, MHP oy ve­ren­le­rin de yüz­de 75'nin ye­ni­den MHP'­yi ter­cih ede­ce­ği­ni söy­le­di.

TEK BAŞINA İKTİDAR GÜCÜ YOK!..

METROPOLL Araştırma Şirketi'nin sahibi Özer Sencar da, 1 Kasım'daki seçimde AK Parti'nin tek başına iktidar olabilecek oyu alamayacağını açıkladı. Sencar, CHP ve HDP'nin oyunda artış olduğunu belirtti, MHP'nin ise oy kaybettiğini vurguladı. Sencar'ın verdiği bilgiye göre, HDP'nin artışı partiler arasında sıralamayı değiştirmese de milletvekili sayısı bakımından HDP'yi üçüncü parti yapıyor. Metropoll'ün araştırmasına göre, AK Parti 259, CHP 133, MHP 74 ve HDP 84 milletvekili çıkaracak.

ÜLKEYİ KOALİSYONLAR YÖNETECEK

AK Parti'ye yakınlığıyla tanınan Ankara Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin (ANAR) sahibi İbrahim Uslu da erken seçime ilişkin çarpıcı tespitlerde bulundu. Uslu, Türkiye'de uzun yıllar bir daha ‘tek parti iktidarı' yaşanmayacağını ve koalisyonların Türkiye'yi yöneteceğini öngördü. “Güneydoğu'da yaşanan terör HDP'yi tehdit etmiyor” diyen Uslu, AK Parti'nin yüzde 30 olan Diyarbakır'daki oyunun, Suruç'ta bomba patladıktan sonra yüzde 14'lere düştüğünü açıkladı.

Haber Ara