Dolar

32,3679

Euro

34,9588

Altın

2.325,34

Bist

9.079,97

'3 ayda yürüyemez' dediler, 45 günde ayağa kalktı

Bursa'da güvenlik görevlisi olarak çalışan Uğur Başparmak, dizinden geçirdiği başarılı artroskopi tedavisiyle, '3 ayda yürüyemez' denirken 45 günde normal yaşantısına döndü.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-08 11:39:50

'3 ayda yürüyemez' dediler, 45 günde ayağa kalktı
Bursa'da güvenlik görevlisi olarak çalışan Uğur Başparmak, dizinden geçirdiği başarılı artroskopi tedavisiyle, '3 ayda yürüyemez' denirken 45 günde normal yaşantısına döndü.

Dizinde boşalma hissi ve yürüyememe şikayeti ile doktora başvuran 38 yaşındaki Uğur Başparmak, geçirdiği başarılı operasyonla 45 günde yürümeye başladı. Güvenlik görevlisi olarak çalışan Başparmak, her geçer gün diz ağrısından dolayı ne yapacağını şaşırdı. Ameliyat olması gerektiği ve 'kısa sürede ayağa kalkamaz' denilen Başparmak, Özel Hayat Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Özgür Oktay Nar tarafından başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu. Gerçekleştirilen operasyon hakkında bilgi veren Nar, "Başparmak bize dizinde ağrı ve boşalma hissiyle geldi. Ön çapraz bağı kopuğu vardı. Dizin öne doğru gitmesini engelleyemiyordu. Dizini kendine ait hissetmiyordu. Menüsküsleri sağlamdı. Ön çapraz bağını onarmak için diz içerisindeki başka lifini kapalı yöntemle alıp yeni bir ön çapraz bağ yaptık. 45'inci günde artık dizini istediği gibi kullanmaya başladı. Artık dizindeki boşalma hissi yok. Yaptığımız artroskopi sistemi diğer ameliyatlara göre diz önü ağrısı yapmıyor. Kendisi Rizeli olduğunu ve yakında çay toplamaya gideceğini söylüyor. Normal şartlarda profesyonel futbolcular bile 3 ayda anca ayağa kalkıyorken, kendisi 45'inci günde daha iyi duruma geldi" diye konuştu.

Yaşadığı sıkıntılı durumu aktaran Başparmak ise, "Güvenlik görevlisi olarak hizmet veriyorum. Dizimde boşluk vardı. Dönme yapıyordu. Tam olarak dizimi bükemiyordum. Ameliyattan sonra yaklaşık olarak 45 gün sonra dizimi tam olarak bükmeye başladım. Temel ihtiyaçlarımı çok rahatlıkla görüyorum. Tedavi sürecinde üstüne durduğum için rahat geçti. Ameliyattan sonra fizik tedavi önemliydi. Doktorumun da yapmış olduğu operasyon çok başarılıydı. İkimizin uyumu sayesinde çok sağlıklı bir şekilde hayatıma geri döndüm" dedi.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara