Dolar

32,5877

Euro

34,8539

Altın

2.496,12

Bist

9.657,76

3 ayda 38 kilo verdi

İzmir'de, hamilelik döneminde yeme alışkanlığının bozulması nedeniyle 100 kilograma ulaşan Filiz Özkara, spor ve diyetle 3 ayda 38 kilogram verdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-04 15:26:10

3 ayda 38 kilo verdi

Menderes ilçesinde yaşayan 20 yaşındaki Filiz Özkara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, spor salonunda azimle yaptığı çalışmalar sonrası 3 ayda 13 beden zayıflayarak herkesi şaşırttığını belirtti.

Hamileliğine kadar 68 kilogram olduğunu ve kilosunun pek değişmediğini anlatan Özkara, hamileliği sürecinde yeme alışkanlığının da farklılaştığını ve kilo almaya başladığını ifade etti.

İştahı ve yeme alışkanlığının 14 ay önce yaptığı doğum sonrası da değişmediğini dile getiren Özkara, sabah kahvaltılarında İzmir'e has hamurişi olan boyozdan 20 tane, akşam yemeklerinde ise 2 ekmek yediği günler olduğunu söyledi.

Özkara, bu alışkanlığı nedeniyle diyet programı uygulayamadığını, kilolarından nasıl kurtulacağını düşündüğünü, bir dönem midesini küçültmek için ameliyat olmayı dahi düşündüğünü dile getirerek kendisini çaresiz hissettiğini aktardı.

Çevresindekiler için espiri konusu olduğunu, evden çıkamadığını, hatta eşinin dahi "Ne yapsan olmuyor, sen zayıflayamazsın" dediğini vurgulayan Özkara, bu sözlerin kendisini olumlu motive ettiğini, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine zayıflamayı bir de spor salonuna yazılarak denemek istediğini belirtti.

51 BEDENDEN 38 BEDENE

Eşinin, o dönemde vatani görevini yapmak için askere gittiğine işaret eden Özkara, şöyle devam etti:

"Spor salonunda eğitmenimin verdiği program doğrultusunda çok disiplinli çalışma yaptım, diğer yandan da yeme alışkanlığımı değiştirdim. Zamanımın büyük bir kısmını spor merkezinde pilates, aerobik ve aletli sporda geçirdim ve ilk ay 10 kilogram verdim. Bu beni daha da hırslandırdı, 3 ay sonunda 100 kilodan 62'ye, 51 bedenden 38'e indim. Bu beni inanılmaz mutlu etti. Sporla bunu başardığım için de vücudumda herhangi rahatsız edecek fiziki olumsuzluk oluşmadı."

 

Haber Ara