Dolar

32,3223

Euro

35,0757

Altın

2.281,81

Bist

9.007,88

29 Almanya polisi ırkçı propagandalar sebebi ile görevden alındı

Alman’yanın Kuzey Vestfelya Eyaleti İçişleri Bakanı Herbert Reul, düzenlediği basında toplantısında aşırı sağ paylaşımlarda bulunan 29 polisin gözetim altına alındıktan sonra 29 polisin görevden alındığını açıkladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-16 15:56:49

29 Almanya polisi ırkçı propagandalar sebebi ile görevden alındı


Almanya'nın Essen kentinde meydana gelen ve 34 farklı mekana yapılan şafak operasyonu yapıldı.200 kişilik bir operasyon ekibi tarafından yürütülen baskında anayasaya aykırı aşırı sağ söylemlerin yapıldığı ve olay yerindeki delillere el koyduğu öğrenildi.


Almanya polislerinin açığa alınmasının sebebinin 5 ayrı sohbet grubunda aşırı sağ propagandasının yapılması olarak ifade edildi. Polisin yazışmalarda aşırı sağ propagandası ile halkın arasında tırmanışa geçen ırkçılığı desteklemesi görevlerinden alınmasına yol açtı.


Neonazi ile mücadelesini çetinleştiren Almanya Hükümeti Bakanı Reul, yazışmalarda Hitler ve Yahudiler için kurulan gaz odaları ve gamalı haç sembollerinden oluşan 100'e yakın sembol ve resim bulunduğunu açıkladı.


Reul, açığa alınan polislerin eylemlerinden utanç duyduklarını, bu durumun daha geniş çaplı bir durumun olmasından duydukları endişeyi paylaştı.


Bakan Reul, konuşmasında şafak operasyonu muhatapları olan polis propagandalarının bireysel olmadığını, daha geniş kapsamlı bir örgüt ile bağlantısının olabileceği mesajını verdi.

 

 

Haber Ara