Dolar

32,3877

Euro

35,0299

Altın

2.326,65

Bist

9.139,19

28 Şubat'ın 'sara' hastası mahkumları

Kadir Topbaş'ın damadı, FETÖ zanlısı işadamı Ömer Faruk Kavurmacı’nın epilepsi(sara) hastası olduğu gerekçesiyle özel hastaneden aldığı raporla cezaevinden tahliye edilmesi tartışılıyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-06 13:04:19

28 Şubat'ın 'sara' hastası mahkumları

TIMETURK | HABER MERKEZİ

FETÖ'ye yönelik TUSKON operasyonunda gözaltına alınan ve tutuklanan Ömer Faruk Kavurmacı'nın 8 aylık cezaevi sürecinin sonuunda epilepsi hastası olduğu gerekçesiyle tahliye edilmesi tartışmaları da beraberinde getirdi.

Akit'ten Faruk Arslan, tepki çeken bu karar sonrası 28 Şubat mağduru olan ve halen cezaevlerinde bulunan fakat hasta olduğu da bilinen, bu sebeple tahliye bekleyen mahkumları yazdı.

İşte o haber:

SARA HASTASI FARUK BELKAVLİ

Hastalık gerekçesiyle 8 ayda tahliye edilen Kavurmacı gibi sara hastalığından muzdarip olan Sivas davası mahkumu Faruk Belkavli tam 24 yıldır tutuklu. Hemen hemen her gün sara krizleri geçiren Belkavli, tahliye edilmeyi beklerken temmuz 2016'da Ankara Sincan F Tipi Cezaevi'nden, ailesine daha uzak olan Kırşehir E Tipi Cezaevi'ne sürgün edildi. Ağır sara hastası Belkavli'nin ailesine daha yakın cezaevlerine nakledilmesi yönünde verdiği dilekçeleri ise reddedildi. Belkavli temmuzdan bu yana ailesiyle görüşemiyor.

SAKATLIK TEHLİKESİ BULUNAN ÖMER FARUK GEZ

Belkavli gibi Sivas olaylarına karıştığı iddiasıyla 24 yıldır cezaevinde olan Ömer Faruk Gez, ayağından rahatsız. Gez, ikinci kez ameliyat olmayı bekiyor. Sakat kalma tehlikesiyle karşı karşıya olan Gez, bulunduğu Kırşehir Cezaevi'nin ailesine uzak mesafede olması dolayısıyla tam 10 aydır anne-babasıyla görüşemiyor.

83 YAŞINDA BİR MAHKUM: AHMET TURAN KILIÇ

Amet Turan Kılıç, 24 yıl önce 59 yaşında cezaevine girdi. Şu an 83 yaşında. Sivas Emniyet Müdürlüğü'ne ait televizyonu tamir ettikten sonra konulan video kaseti izlerken Aziz Nesin'i eleştirdiği gerekçesiyle tutuklanan Kılıç, kalp ve tansiyon hastası. Yürüyemeyecek halde olan, bazı açık görüşlere dahi katılamayan Sivas Kılıç, namazlarını sandalyede kılabiliyor ve ilaçlarla hayatını sürdürüyor.

ARSLAN'IN 4 KALP DAMARI TIKALI

Hizbullah davası kapsamında tutuklanan Ahmet Arslan, 2001 yılında cezaevine girdi. Ahmet Arslan'ın şeker ve tansiyon hastalığının yanı sıra 4 ayrı kalp damarında yüzde 100 tıkanma bulunuyor. 18 ayrı ilaç kullanan Arslan, doktorlarının ifadesine göre her an kalp krizi geçirebilir.

DEMİR ÖLÜMCÜL HASTA

28 Şubat sürecinde 36 yıl hüküm giyen ve 2001 yılında cezaevine giren Yasin Demir, Hepatit b ve 'delta süper enfeksiyonu' hastalıklarına yakalandı ve 16 yıldır tahliye bekliyor.

ALPSOY KOLON KANSERİ, BABASI YÜRÜMEKTE BİLE ZORLANIYOR

Hizbullah davasından hüküm giyen ve 2000 yılında tutuklanan Şeyhmus Alpsoy, Tekirdağ 2 Nolu F-Tipi Cezaevinde hastalığa yakalandı. Kolon kanseri olan Şeyhmus Alpsoy, 17 yıldır adalet bekliyor. Şeyhmus Alpsoy ile birlikte mahkum olan baba Mehmet Emin Alpsoy da oğlu ile birlikte sağlık sorunları yaşıyor. 70 yaşında olan, bel fıtığı ve ayağındaki sakatlıktan dolayı yürümekte zorlanıyor.

OLAM KALP KRİZİ GEÇİRDİ, DURUMU KÖTÜYE GİDİYOR

16 yıldır tutuklu bulunan Mehmet Olam kalp hastası. Geçirdiği kalp krizi sonrası cezaevinde ameliyat olan Olam'ın cezaevi şartlarında durumu her gün daha kötüye gidiyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara