Dolar

32,5989

Euro

34,8796

Altın

2.497,67

Bist

9.618,94

26 Mart okullar tatil mi? Erzurum, Diyarbakır, Ağrı, Van, Elazığ okullar tatil mi?

26 Mart Cuma Erzurum, Diyarbakır, Ağrı, Van, Elazığ okullar tatil mi? Martın son günlerine girdiğimiz şu günlerde ülkemiz yeni bir soğuk hava dalgasını yaşıyor. Türkiye'nin batısından başlayan soğuk hava İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerine ulaştı. Meteoroloji Erzincan, Erzurum, Ağrı, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Van, Elazığ, Diyarbakır, Batman ve Siirt'te yoğun kar yağışı görülebileceğini duyurdu. Bu illerde yaşayan öğrenciler de bugün okullar tatil mi diye araştırmaya başladı. 26 Mart cuma 2021 (yarın) okulların tatil olup olmayacağına illerin bağlı olduğu valilikler karar verecek.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-25 21:17:47

26 Mart okullar tatil mi? Erzurum, Diyarbakır, Ağrı, Van, Elazığ okullar tatil mi?

26 Mart Cuma Erzurum, Diyarbakır, Ağrı, Van, Elazığ okullar tatil mi? Martın son günlerine girdiğimiz şu günlerde ülkemiz yeni bir soğuk hava dalgasını yaşıyor. Türkiye'nin batısından başlayan soğuk hava İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerine ulaştı. Meteoroloji Erzincan, Erzurum, Ağrı, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Van, Elazığ, Diyarbakır, Batman ve Siirt'te yoğun kar yağışı görülebileceğini duyurdu. Bu illerde yaşayan öğrenciler de bugün okullar tatil mi diye araştırmaya başladı. 26 Mart cuma (yarın) okulların tatil olup olmayacağına illerin bağlı olduğu valilikler karar verecek. 

Meteoroloji'den Türkiye'nin doğusu için kar yağışı uyarısı geldi. Bahar aylarına girmişken soğuk hava yeniden Türkiye'yi etkisi altına aldı. Edirne'den başlayan kar yağışı İstanbul'a da uğradı, ardından Ankara ve diğer iller üzerinden Doğu Anadolu bölgesi illerine ulaştı. Meteoroloji'den yapılan açıklamada Doğu'da bazı kesimlerde yarın kuvvetli ve yer yer kar yağışı beklendiğini açıkladı.Yarın doğu kesimlerde görülmesi öngörülen kar yağışının Erzincan, Erzurum, Ağrı, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak'ın doğusu, Van'ın güney kesimleri, Erciş, Muradiye ve Çaldıran ilçeleri ile Elazığ, Diyarbakır, Batman ve Siirt illerinin yüksek kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun (8-20 cm, yükseklerinde 20-40 cm) olması bekleniyor. Peki 26 Mart cuma okullar tatil edildi mi?

26 MART CUMA OKULLAR TATİL Mİ? 

Meteoroloji Erzincan, Erzurum, Ağrı, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Van, Elazığ, Diyarbakır, Batman ve Siirt'te yoğun kar yağışı beklendiğini duyurdu. Bu illerde yüz yüze eğitime başlayan binlerce öğrenci ve veli de yarın okullar tatil mi sorusunu sormaya başladı. Peki 26 Mart cuma günü kar yağışı beklenen illerde yarın okullar tatil mi? Okulların tatil olup olmayacağına illerin bağlı olduğu valilikler karar verecek. Okulların tatil edilip edilmediği bilgisine ulaşmak için valiliklerin açıklamaları takip edilmelidir. 

26 MART CUMA HAVA DURUMU HARİTASI

26-MART-CUMA-TÜRKİYE-HAVA-DURUMU-HARİTASI

TATİL KARARI VALİLERE AİTTİR

İl Milli Eğitim Müdürlükleri doğrudan valiye bağlı oldukları için diğer kurum ve kuruluşlardan gelen tavsiyeleri valiliğin onayına sunar. İllerdeki Meteoroloji Bölge Müdürlükleri kar yağışının veya afet niteliği taşıyan doğa olaylarının analizi sonucunda valiliğe okul gibi kamu kuruluşlarının tatil edilmesi için tavsiye beyanı verir. Belediyeler, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve diğer kuruluşlardan gelen bilgilere göre ise vali okulları yine tavsiye edilen gün sayısı kadar tatil eder.

Haber Ara