Dolar

32,3781

Euro

35,0346

Altın

2.326,48

Bist

9.142,40

250 Iraklı aileyi Kerkük'ten sürdüler

Peşmerge, referanduma katılmayacaklarını beyan eden 250 Iraklı aileyi, Kerkük'ten başka bir tartışmalı bölge olan Diyala'ya sürdü.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-25 17:16:18

250 Iraklı aileyi Kerkük'ten sürdüler

Irak'taki İnsan Hakları Gözlemevi, Kerkük'te yaşayan ve referandumda oy kullanmak istemeyen ailelerin peşmergeler tarafından baskı uygulanarak şehirden sürgün edildiği bildirildi. Irak News'de yer alan habere göre, IOHR, "Referanduma katılmayı reddettikleri için 250'den fazla aile geçtiğimiz iki gün boyunca Kerkük'ü terk ettiler" ifadelerini kullandı. Daha önce Kerkük Vali Necmeddin Karim, referanduma destek vermesi sebebiyle Irak parlamentosu tarafından 14 Eylül'de görevden alınmıştı.

Gözlemevi, Diyala'daki Al-Azeem kasabasına kaçan beş aileyle bağlantı kurduğunu belirtti. Irak Başbakanı İbadi, yaşanan olayların ardından Irak emniyet güçlerine "Kürt bölgesinde seçime zorlanan halkın korunması" emri verdi.

AİLECE SÜRÜLDÜLER

Diyala'ya sürülen yedi kişilik bir aile, peşmergelerin cuma günü kimliklerini kontrol ederek referanduma katılmayacaklarını belirtmeleri üzerine şehri terk etmelerini söylediklerini anlattı.

AŞİRETİN TÜMÜ OY KULLANMADI

Günün erken saatlerinde yapılmaya başlanan referandum, Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler ve bölgesel güçler Türkiye ve İran tarafından reddediliyor. Diyala eyaletinde yerel bir kaynak, Peşmergelerin halkı tehdit etmesi üzerine Mandalı Kürt aşiretleri de oy kullanmayacağını açıkladı.

 

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara