Dolar

32,5314

Euro

34,8929

Altın

2.440,03

Bist

9.716,77

25 yıl aradan Katar’dan Bağdat’a elçi

Irak'ın Kuveyt'i işgal etmesine tepki olarak 1990 yılında Bağdat Büyükelçiliği'ni kapatan Katar, Irak’ta yeni açılacak temsilciliği için büyükelçi görevlendirdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-12 09:12:34

25 yıl aradan Katar’dan Bağdat’a elçi

Katar 25 yıl sonra ilk kez Irak'ta büyükelçi görevlendirdi. Katar resmi haber ajansı, ülkenin lideri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Tani'nin atama kararını onayladığını duyurdu. Ajansa göre Al Tani, Zayed Said Hayarin isimli elçiyi üst düzey büyükelçi statüsüyle Irak'ta görevlendirdi.

Katar Dışişleri Bakanı Halid Atiyye, geçtiğimiz Mayıs ayında Irak'ı ziyaret etmişti. 2003'ten bu yanan Irak'ı ziyaret eden en üst düzey Katarlı yetkili, Irak'ın Kuveyt'i işgaline tepki olarak 1990 yılında kapatılan Bağdat'taki Katar Büyükelçiliği'nin yeniden açılacağını söylemişti.

Katar'ın Irak'a büyükelçi ataması, iki ülkenin arasında gergin bir dönemde gerçekleşti. Zira Katar'ın başkenti Doha'da geçen hafta düzenlenen Irak konulu bir konferansa ülkeleri tarafından aranana bazı Iraklı isimlerinin katılması, Bağdat - Doha arasında tansiyonu yükseltmişti. Bağdat buna tepki olarak Katar'daki maslahatgüzarını istişare etmek üzere geri çağırmıştı.

Irak, Bağdat yönetimiyle koordinasyon olmadan Doha'da böyle bir konferansın düzenlenmesinin ‘İç meselelere açık bir müdahale' olduğu iddiasıyla Katar'dan açıklama istedi

Haber Ara