Dolar

32,5589

Euro

34,8836

Altın

2.430,98

Bist

9.645,02

24 saatte 2. kez görüştüler

Almanya Hamburg'daki G20 zirvesi'nde bu sabah Rusya lideri Vladimir Putin ile buluşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğleden sonra ABD Başkanı Donald Trump ile görüştü.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-08 17:36:04

24 saatte 2. kez görüştüler

Almanya'nın Hamburg kentinde yoğun protesto gösterilerinin gölgesinde gerçekleşen G20 zirvesi'nde bu sabah Rusya lideri Vladimir Putin ile buluşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğleden sonra ABD Başkanı Donald Trump ile görüştü.

Başbaşa görüşmenin içeriğiyle ilgili açıklama bekleniyor. Anadolu Ajansı, görüşmenin 20 dakika sürdüğünü bildirdi. İki liderin, Suriye sorununu masaya yatırdığı öğrenildi.

20 DAKİKA GÖRÜŞTÜLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "G20 Liderler Zirvesi"nde ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya geldi. Erdoğan'ın, Hamburg Messe Konferans Merkezi'nde düzenlenen "G20 Liderler Zirvesi" çerçevesinde bugün de ikili görüşmeleri devam ediyor.  Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump arasında bir görüşme gerçekleşti ve görüşme 20 dakika sürdü.

Zirvenin ilk gününde, "Küresel Büyüme ve Ticaret" temalı birinci çalışma oturumuna katılan Erdoğan, burada da ABD Başkanı Trump ile bir süre görüşmüştü. Görüşmede, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da hazır bulunmuştu.

TRUMP PAYLAŞTI

ABD Başkanı Donald Trump, resmi Twitter hesabından G20 Zirvesi'nin ilk gününü özetleyen bir videoyu yayınladı. Hamburg'da dünya liderleriyle ilk günün harika geçtiği notunu düşen Trump, ikinci günü sabırsızlıkla beklediğini aktardı. Trump'ın paylaştığı videoda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesinin fotoğrafları da yer aldı.

Erdoğan, Trump'tan önce de Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri ile bir araya geldi.

Haber Ara