Dolar

32,5630

Euro

34,8865

Altın

2.435,07

Bist

9.645,02

24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-24 23:35:39

24 Kasım Öğretmenler Günü
İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Yeni öğretmen olan genç arkadaşlarımızla, Milli Eğitim camiası olarak eğitim hizmetlerimize daha dinamik, daha yenilenmiş ve daha zinde hissederek devam edeceğiz" dedi.

Vali Şahin, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Topkapı Sosyal Tesisleri'nde öğretmenlere verilen akşam yemeğinde konuştu.

Öğretmenliğin "Peygamber mesleği" olduğunu dile getiren Şahin, yeni öğretmen olan genç arkadaşlarla, Milli Eğitim camiası olarak eğitim hizmetlerine daha dinamik, yenilenmiş ve zinde hissederek devam edeceklerini vurguladı.

Bu mesleğin, insanları doğru yola, doğruyu yapmaya, doğru işlerde istihdam edilmeye yönlendirdiğini ifade eden Şahin, "İnsanları yanlıştan, hatadan ve yasak işlerden men etmeyi ve onları o yönde yönlendirmeyi barındıran kutsal bir görev. İstanbul'da yaklaşık 2 milyon 700 bin öğrencimiz sizlere emanet. Sizler, sizin gibi 127 bin 700 öğretmenimizle, hatta yaygın eğitimde görev alan öğretmenlerimizi dahil edersek yaklaşık 150 bin öğretmenimizle, bu milletin, İstanbulluların çocuklarına hizmet edeceksiniz, onları geleceğe en iyi şekilde hazırlayacaksınız" diye konuştu.

Öğretmenlerden, taze ve güncel bilgilerini genç dimağlara mutlaka aktarmalarını ve bunu yaparken de kendilerini yenilemelerini isteyen Şahin, "Aynı zamanda sürekli öğrenen de olun. Öğretmek eğer öğrenme ameliyesiyle yürürse hep taze kalır" ifadesini kullandı.

Şahin, öğretmenlere sürekli araştırmalarını, okumalarını ve kendilerini yenilemelerini tavsiye etti.

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ise, "Medeniyet olarak 'oku' emrine muhatap olan bir milletin, medeniyetin mensupları olarak öğretmenlerimizle onur duyuyoruz. Çocuklarımızın yetişmesinde, yetiştirilmesinde, geleceğe hazırlamasında emeklerinden, çabalarından ve gayretlerinden dolayı bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Yemeğe, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, İBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş ve çok sayıda öğretmen katıldı.

Haber Ara