Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

24 Kasım'da kadınlara yönelik şiddete karşı protesto çağrısı

19 Kasım pazartesi günü Mediapart ve France Inter tarafından yayınlanan bir forumda, Fransa'da elli kentte düzenlenecek cinsiyetçi ve cinsel şiddete karşı yürüyüşlere katılım için çağrıda bulunuldu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-19 11:53:43

24 Kasım'da kadınlara yönelik şiddete karşı protesto çağrısı

Timetürk Çeviri

İmzalayanlar arasında, yazarlar Annie Marie Darrieussecq'ün Ernaux, aktörler ve aktrisler Isabelle Carré, Karin Viard, Philippe Torreton şarkıcılar Catherine Ringer, Chehral Joan ve Arthur H., gazeteci RokhayaDiallo ve komedyen William Meurisse bulunuyor. Cinsel ve cinsel şiddetin, kadınların ve insanlığın yarısından fazlasının temel haklarını kullanmasını engellediğini, tüm yaşamlarını keder içinde geçirdiklerini ifade eden aydınlar çağrıya katılımın önemli olduğunu vurguladılar.

Mağdurlara psikolojik destek veren profesyonellerin sistematik eğitimi veya derneklere ayrılan kaynaklarda yapılacak iyileştirmelerle ve kız ve erkek çocuklar arasındaki eşit hakların küçük yaşlardan itibaren zorunlu eğitimle aşılabilineceğini ifade ettiler.

Bu olaylar, Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılmasına İlişkin Uluslararası Farkındalık Günü arifesinde düzenlenmekte.

Kaynak: Le Monde, AFP

Haber Ara