Dolar

32,3159

Euro

35,0895

Altın

2.298,73

Bist

9.047,60

'24 Haziran Türkiye'nin ikinci sıçrama tarihidir'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu:- '24 Haziran AK Parti'nin 21. yüzyılın başında başladığı sıçramanın, ikinci bir sıçramayla bütünleşmiş halidir. Türkiye'nin bugüne kadar çektiği bütün sıkıntıların, dertlerin aslında karşı karşıya kalınan darbelerin, ekonomik ve siyasi krizlerin, anarşizmin, terörizmin her birinin defterinin kapanma ve Türkiye'nin yepyeni bir sürece açılma tarihidir'- 'Bizi bu

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-06-13 16:57:39

'24 Haziran Türkiye'nin ikinci sıçrama tarihidir'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 24 Haziran'ın AK Parti'nin 21. yüzyılın başında başladığı sıçramanın, ikinci bir sıçramayla bütünleşmiş hali olduğunu belirterek, "Türkiye'nin bugüne kadar çektiği bütün sıkıntıların, dertlerin aslında karşı karşıya kalınan darbelerin, ekonomik ve siyasi krizlerin, anarşizmin, terörizmin her birinin defterinin kapanma ve Türkiye'nin yepyeni bir sürece açılma tarihidir." dedi.

Soylu, partisinin Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Burada yaptığı konuşmada Soylu, seçime 11 gün kaldığını hatırlatarak, 24 Haziran'da güzel bir başlangıç yapılacağını söyledi.

Bakan Soylu, 24 Haziran'ın sadece cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi olmadığına işaret ederek, "24 Haziran AK Parti'nin 21. yüzyılın başında başladığı sıçramanın, ikinci bir sıçramayla bütünleşmiş halidir. Türkiye'nin bugüne kadar çektiği bütün sıkıntıların, dertlerin aslında karşı karşıya kalınan darbelerin, ekonomik ve siyasi krizlerin, anarşizmin, terörizmin her birinin defterinin kapanma ve Türkiye'nin yepyeni bir sürece açılma tarihidir." diye konuştu.

Bu tarihte yapılacak başlangıçın aslen sisteme ait olduğunu dile getiren Soylu, AK Parti'nin Türkiye'ye 2002'den beri büyük hizmetler yaptığını belirterek, ikinci sıçramanın bu nedenle gerçekleştirilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Bakan Soylu, seçimi güçlü kazanmaları gerektiğini aktararak, "Önümüzdeki 5 yıl hem milletimizin beklentileri bizden çok daha büyük olacak ama en önemlisi Türkiye'nin bitirilmesi, yapılması, gerçekleştirilmesi gereken işleri ve Türkiye'nin gerek ekonomi, gerekse uluslararası alanda atması gereken adımlar çok üst düzeyde olacak." diye konuştu.

Kendi iktidarlarından önceki dönemde her 100 liranın 86'sının vergi gelirlerinden faize gittiğini, bugün ise bu rakamların yatırıma gittiğini aktaran Soylu, yaptıkları en büyük işin bu olduğunu ve karşılaşılan musibetlerin de temelinde bu gelişmelerin bulunduğunu anlattı.

Soylu, "Hep 'dizleri sürekli titreyen bir Türkiye istediler. Bir fiskeyle beraber geri adım attırılabilecek bir Türkiye istediler. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan, milletin kendisine göstermiş olduğu üstün teveccühle beraber o eski Türkiye'nin bilindik senaryolarının hepsinin tersine ve milletimizin isteğine yönelik adımlar attı." ifadelerini kullandı.

- "Türkiye 'makus talihini' yendi"

Bakan Soylu, Türkiye'nin "makus talihinin" tamamını yendiğini belirterek, bütün bunları AK Parti'nin yıkıp, ortadan kaldırdığını aktardı.

Soylu, 28 Şubat ve 7 Haziran-1 Kasım tarihlerini örnek vererek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aradan 18 yıl geçmiş neredeyse aynısı oldu. Türkiye'yi yine bir başka nokta üzerinden karıştırmak, kaosa, karamsarlığa, gri bir tabloya itebilmek için Doğu ve Günel Doğu'yu karma karışık yaptılar ve herkes 'nereye gidiyoruz' diye endişe etmeye başladı. 7 Haziran, yani bir seçim bitti, Türkiye'de AK Parti tek başına iktidar olamadı ve Türkiye 7 Haziran'dan 1 Kasım'a kadar bambaşka bir kaos yaşadı. Şunu söylemek istiyorum, bizi bugün ayakta tutan 50 gramlık oy pusulasıdır. Bu kadar açık ve net. Yani milletimizin arkamızdaki desteğidir. O 50 gramlık oy pusulası, Amerika'nın bir cephe olmasına rağmen Cumhurbaşkanımızın Kudüs meselesinde ortaya koyduğu tavırda onlarca ülkenin etrafımızda toplanmasına sebebiyet teşkil etmiştir. O 50 gramlık oy pusulası, bir taraftan ülkemizde bize makus talihimiz diye yutturulmaya çalışılan imkansızlıkları, imkan haline döndürmüştür."

- "Bu seçim bir uyarı seçimi değildir"

Türkiye'de AK Parti iktidarıyla yaşanan gelişmelere ilişkin bilgi veren Soylu, Türkiye'nin "kafası karışık adamlara" teslim edilmemesi gerektiğini söyledi.

Süleyman Soylu, 24 Haziran'a kadar çalışmaların ara verilmeden sürdürülmesi gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Ben inanıyorum ki pazar akşamı burada sevinç çığlıkları olacak. Ben inanıyorum ki Türkiye'mde, mazlum ve mağdur ülkelerinde, dünyada adaletli, hakkaniyetli ses bekleyen her tarafta sevinç çığlıkları olacak ve Türkiye önümüzdeki 5 yılda ikinci sıçramasını ve ikinci büyük hamlesini yine 50 gramlık oy pusulalarıyla, sizin gayretinizle beraber gerçekleştirecek. Allah yardımcımız olur inşallah."

Siyaseti millete hizmet için yaptıklarının altını çizen Soylu, "Bazı seçimler vardır, hükümet, belediye başkanları, muhtarlar uyarılabilir, oy düşürülebilir belki biraz daha çeki düzen versinler diye ama bu seçim bir uyarı seçimi değildir. Bu seçim önümüzdeki 5 yılın Türkiye'de nasıl adım atılması lazım geldiğinin ve gücünün sandıktan alınacağı seçimdir. Bu seçimden sadece kazanmak değil, Türkiye'nin yarınları adına güçlü çıkmak zorundayız." ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, buradaki ziyaretin ardından otobüs turu gerçekleştirdi.



Haber Ara