Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

2021 Edebiyat öğretmeni kaç kişi atanacak? Türk Dili ve Edebiyatı atama sayısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın '20 bin öğretmen ataması yapacağız' açıklamasından sonra atama bekleyen öğretmen adayları sevindi. Binlerce edebiyat bölümü mezunu da Edebiyat öğretmeni kaç kişi atanacak sorusunun yanıtını aramaya başladı. Peki Türk Dili ve Edebiyatı atama sayısı kaç olacak? Atama takvimi henüz netleşmedi. 2021 öğretmen atamalarına ilişkin kontenjan ve branş dağılımın yakın zamanda açıklanacağı tahmin ediliyor. Bakan Ziya Selçuk da bu yönde açıklamada bulunmuştu. İşte öğretmen atamalarına ilişkin gelişmeler...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-25 17:18:40

2021 Edebiyat öğretmeni kaç kişi atanacak? Türk Dili ve Edebiyatı atama sayısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "20 bin öğretmen ataması yapacağız" açıklamasından sonra atama bekleyen öğretmen adayları sevindi. Binlerce edebiyat bölümü mezunu da Edebiyat öğretmeni kaç kişi atanacak sorusunun yanıtını aramaya başladı. Peki Türk Dili ve Edebiyatı atama sayısı kaç olacak? Atama takvimi henüz netleşmedi. 2021 öğretmen atamalarına ilişkin kontenjan ve branş dağılımın yakın zamanda açıklanacağı tahmin ediliyor. Bakan Ziya Selçuk da bu yönde açıklamada bulunmuştu. İşte öğretmen atamalarına ilişkin gelişmeler...

Cumhurbaşkanı Erdoğan atama bekleyen öğrencilere müjdeyi vermişti. Erdoğan açıklamasında "Önümüzdeki aylarda 20 bin öğretmenimizin daha atamasını yapacağız." açıklamasında bulundu. Haberi alan ve atama bekleyen binlerce öğretmen adayı kendi branşlarında atama sayılarını merak etmeye başladı. Edebiyat bölümü mezunları da 2021 Edebiyat öğretmeni kaç kişi atanacak? Türk Dili ve Edebiyatı atama sayısı kaç olacak? gibi soruların yanıtını araştırmaya başladı. 

2021 Türk Dili ve Edebiyat öğretmeni kaç kişi atanacak?

Edebiyat öğretmeni olarak atamayı bekleyenler Türk Dili ve Edebiyat öğretmeni atama sayısı kaç sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Öğretmen atamalarına ilişkin sayı henüz belli olmadı ancak atama branş dağılımının 2020 yılındakine benzer olacağı tahmin ediliyor. 2020 yılında Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden 344 kişilik kontenjan açıldığı görülüyor.

Türk Dili ve Edebiyatı atama sayısı

Türk dili ve edebiyatı öğretmeni atama sayısı henüz netlik kazanmadı. Yakın zamanda tüm branşlarda atama kontenjanlarının açıklanması bekleniyor. 

2021 Öğretmen atama takvimi ne zaman açıklanacak?

Bakan Selçuk 2021 Öğretmen atama takvimi ne zaman açıklanacak? sorusuna şöyle yanıt verdi "Dün bir toplantı yaptık, hemen önümüzdeki aylarda kısa bir zamanda bu takvim nasıl olacak ve nasıl işleyecek Personel Genel Müdürlüğümüz taslaklar halinde bize getirdi. Elimizde 2 taslak var, bunlardan hangisini ne şekilde değerlendirelim, Ankara'ya döndüğümde tekrar ekiple bunu konuşup atama takvimini ilan edeceğiz."

20 bin öğretmen atama kontenjan sayısı belli oldu mu?

20 bin öğretmen atama kontenjan sayısına dair henüz net bir açıklama yapılmadı. Atama takvimi Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde kısa zamanda açıklanması bekleniyor.

HAZİRAN 2020 ÖĞRETMEN ATAMA BRANŞ DAĞILIMI

öğretmen atama kontenjan (1)_1_1

öğretmen atama kontenjan (2)_1_1

Haber Ara