Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

2021'de altın alınmalı mı? Altın fiyatları neden düştü?

'2021 yılında altın alınmalı mı, alınmamalı mı?' sorusu milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Ülkemizde düğün yapacak olan kişilerin mağdur olmasının ardından binlerce çift, düğününü 2021'e erteledi ve altın alımı için araştırmalar yapılıyor. Aynı şekilde yatırım aracı olarak ilk sıralarda yer alan altına rağbet arttı. Doların düşmesiyle birlikte düşüşe geçen altın ne zaman alınmalı? 2021'de altına yatırım yapılır mı? Altın alınmalı mı, satılmalı mı? 2021'de altın fiyatları tahmini ve yatırımcıların görüşleri ne? Ocak, Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında altın yükselecek mi, düşecek mi?

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-02 10:23:14

2021'de altın alınmalı mı? Altın fiyatları neden düştü?

2020 yılında şüphesiz en çok kazandıran yatırım aracı altın oldu. Ülkeler arası siyasi sorunlar başta olmak üzere petrol, dolar ve koronavirüs altını büyük ölçüde etkiledi. Yatırımcıları sevindiren bu haberin sonucunda büyük karlar elde edildi. 

Her koronavirüs haberinin ve gelişmesinin ardından altın fiyatları aynı paralelde yükseliyordu. Aynı şekilde şimdiye bakılacak olursa, aşı takvimine göre altın fiyatları düşüşe geçti. Dolayısıyla altının düşmesini bekleyen kişiler, koronavirüsve dolar fiyatlarının takibini yapmalı.

Altın Fiyatları Neden Düştü?

Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu konu hakkında; "Altın neden geriledi sorunun cevabı dolarda. Altının gram fiyatı dolar yüzünden geriledi. Aslında uluslararası piyasalarda altın düşmedi. İçerde dolar düştü ve Dolar gerilediği için gram altın geriledi şuan 440 lira seviyesinde." açıklamasını yaptı.

Yabancı Yatırımcıların Ortak Görüşü Ne?

Yabancı yatırımcılara göre; 2021 yılında aniden düşen altın fiyatları yatırımcıları sevindirsede, Kovid-9 sürecindeki yıpranmalar sonucu yapılacak muhtemel ekonomik toparlanma altın yatırımcılarını mağdur edebilir. Siyasi sorunlar ve Kovid-19'un etkisinin geçmesinin ardından altının düşeceği tahmin ediliyor.

Altın Alınmalı Mı? 2021'de Altının Son Durumu

Dünya genelinde Noel tatili çalkantıları sürdüğü için küresel piyasalarda bir rehavet söz konusu. İç piyasalarda ise şu an dolardan dolayı düşüş yaşayan altın, iyi bir alım fırsatına dönüştü. Fakat 2021 yılının ortalarına doğru altın fiyatlarının tekrar yükseleceği öngörülüyor. Dolayısıyla altın alacak veya satacak olan kişiler bu durumu gözardı etmemeli.

Haber Ara