Dolar

32,3677

Euro

34,9995

Altın

2.325,45

Bist

9.096,77

2015 OECD Bakanlar Konseyi Toplantısı

2015 OECD Bakanlar Konseyi Toplantısı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-05-29 14:41:43

2015 OECD Bakanlar Konseyi Toplantısı
İktisadi İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı'nın (OECD) her sene yılda bir kez düzenlediği Bakanlar Konseyi Toplantısı'na bu yıl üye ülkelerden Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile Hollanda Başbakanı Mark Rutte'in de dahil olduğu 51 bakan ve üst düzey siyasetçi katılacak.

Paris'te 3-4 Haziran tarihlerinde yapılacak toplantı sırasında Türkiye'yi Hazine Müsteşar Vekili Cavit Dağdaş temsil edecek. Ana teması "Sürdürülebilir Büyüme ve İstihdam için Yatırımın Önündeki Engellerin Kaldırılması" olan toplantının açılışında Rutte, Hollande ve OECD Genel Sekreteri Angel Gurria'nin katılımcılara birer konuşma yapması bekleniyor.

Konsey öncesi 2-3 Haziran tarihleri arasında iş dünyasının temsilcileri, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşu üyelerinin katılımıyla "Geleceğe Yatırım Yapmak: İnsan, Gezegen, Refah" temalı OECD forumu düzenlenecek.

Türkiye, bu yıl G20 Başkanı olması sebebiyle toplantıya özellikle iş dünyasının önde gelen isimleriyle geniş bir katılım sağlayacak. Diğer yıllardan farklı olarak, B20 Türkiye Heyeti, OECD ve BIAC (OECD İş ve Sanayi Danışma Komitesi) işbirliğinde özel bir toplantı düzenleyerek Türkiye'nin G20 Dönem Başkanlığı önceliklerini anlatacak. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu başkanlığında düzenlenecek toplantıya, Ali Koç, Hüsnü Özyeğin ve Zeynep Bodur Okyay gibi iş dünyasının önde gelen temsilcileri de katılacak.

B20 Türkiye Heyeti aynı zamanda BIAC işbirliğiyle 4 Haziran'da "Küresel Değer Zincirlerine Erişim ve KOBİ'lerin Finansmanı" konulu bir yuvarlak masa toplantısı düzenleyecek.

Türkiye'nin OECD Daimi Temsilcisi Mithat Rende, konsey öncesi yaptığı bilgilendirme toplantısında, Türk heyetin bu yıl G20 Dönem Başkanlığı vesilesiyle kendisine hedef olarak seçtiği Yatırım, Kapsayıcılık ve Uygulama temaları üzerinde vurgu yapacağını bildirdi. Rende aynı zamanda, OECD üye ülkesi bakanların ve Türk heyetin, küresel ekonominin önündeki temel engeller olan büyüme ve istihdam sorunları üzerine yoğunlaşacağını da ifade etti.

Dünya genelinde 2008 krizinin etkilerinin hala görülmeye devam edildiğini ve yatırımların az seviyede olmasının ekonomi için büyük bir engel teşkil ettiğini belirten Rende, OECD'nin özellikle inovasyon, teknoloji ve sağlık alanlarına yatırımı kolaylaştırıcı önlemler üzerinde çalışacağını söyledi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara