Dolar

32,5683

Euro

34,9289

Altın

2.425,54

Bist

9.722,09

2015 Küresel Güvenlik Forumu

2015 Küresel Güvenlik Forumu

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-19 21:21:07

2015 Küresel Güvenlik Forumu
Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Sırbistan sınırına çekilecek 4 metre yüksekliğindeki çitin Avrupa'yı mülteci akınına karşı koruyacağını söyledi.

Orban, Slovakya'nın başkenti Bratislava'da düzenlenen "2015 Küresel Güvenlik Forumu"nda yaptığı konuşmada, mülteci sorununun çok değişik boyutlarının bulunduğunu, çözümün ise çok basit olduğunu belirterek, her ülkenin kendi sınırını koruması gerektiğini ifade etti.

Mülteci akınını önlemek amacıyla Sırbistan sınırına çekilecek 4 metre yüksekliğindeki çitin Avrupa'yı mülteci akınına karşı koruyacağını aktaran Orban, çitin inşası için hazırlıkların başladığını, maliyet ve rota konusunda detayların kabine toplantısında belirleneceğini aktardı. Orban, "Her ulus kendi sınırını korumalıdır. Her kim sınırımızı yasa dışı yollarla geçmeye çalışırsa durdurulmalıdır. Bunu sınırımızı ve toplumumuzu korumak için yapmalıyız. Esas sorun, kendi sınırlarımızı korumaktır" diye konuştu.

-Afrika ülkeleri ile anlaşma önerisi

Öte yandan Çek Cumhuriyeti Başbakanı Bohuslav Sobotka, İngiliz mevkidaşı David Cameron ile yaptığı görüşmede, AB'ye gelen mülteci akını sorununu çözmek için Afrika ülkeleri ile geri kabul anlaşması yapılması önerisini gündeme getirdi.

Toplantı sonrasında gazetecilere açıklama yapan Sobotka, mülteci sorununun ilgili ülkelerdeki krizlerin çözülmesiyle ve o ülkelerle anlaşma yapılmasıyla çözülebileceğini söyledi.

Sobotka, "Biz, bazı Afrika ülkeleri ile mülteci başvuruları olumsuz yanıtlananların kendi ülkelerine geri gönderilmesini sağlayan bir sistem üzerine anlaşma yapmalıyız" dedi.

Haber Ara