Dolar

32,3668

Euro

35,0280

Altın

2.325,52

Bist

9.123,64

2015 Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası

2015 Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-25 18:17:57

2015 Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası
Türkiye Satranç Federasyonu tarafından organize edilen 2015 Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası, Konya'da başladı.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, bir otelde düzenlenen organizasyonun açılış töreninde, turnuvanın hem Türkiye'de hem de uluslararası arenada ilgiyle takip edildiğini söyledi.

Şampiyonaya bu yıl, 13 ülkeden 682 sporcunun katıldığını belirten Tulay, "9 gün sürecek ve uluslararası çapta yapılacak böylesine önemli bir şampiyonanın ülkemizde gerçekleşmesi, Türk satrancı adına büyük bir mutluluk ve gurur vesilesidir" dedi.

Tulay, Türk satrancını dünyada marka yapma hedefiyle sürdürdükleri çalışmaların meyvelerini aldıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yürekten inanıyorum ki Türkiye, dünya satrancının zirvesine çıkma rotasında ilerlemeye, bir şans olarak gördüğümüz kıymetli sporcularımızın zaferleriyle devam edecek. Biz sporcularımıza her daim destek oluyor, onların başarılarından güç alıyoruz. Her hamlemizi cesurca ve onlara duyduğumuz güvenle yapıyoruz. Böylesine önemli bir şampiyonanın ülkemizde gerçekleşmesini sağlayan Avrupa Satranç Birliği'ne (ECU) ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum."

ECU Eğitim Kurulu Genel Sekreteri ve Rusya Sosyal Devlet Üniversitesi Satranç Branşı Bölüm Başkanı Alexander Kostyev de organizasyonu düzenleyen Türkiye Satranç Federasyonuna teşekkür ederek, "Türkiye, satrançta gelişen bir ülke olarak dikkat çekiyor. Böyle organizasyonlar düzenleyerek, kendini tanıtmaya devam edecek" dedi.

Konuşmaların ardından, turnuvanın ilk hamlesini Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Tulay, Kostyev ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz yaptı.

Organizasyon, 3 Temmuz'da sona erecek.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara